Volledig scherm
Een beeld van een eerdere editie van de Lentse Oeverspelen. © Mies Mikx

Oeverspelen Lent lijken gered, nu het geld nog

NIJMEGEN - Met de nieuwe aanwas van een vijftal enthousiaste vrijwilligers, zijn de Lentse Oeverspelen gered. Bijna. Want er moet ook nog geld komen. Daarbij kijken de organisatoren van het Lentse festival naar de gemeente Nijmegen. 

Afgelopen jaar gingen de Lentse Oeverspelen voor het eerst sinds de start in 2005 niet door. Gebrek aan vrijwilligers, nieuwe ideeën en geld. Twee obstakels zijn nu opgelost. Nu de financiële hobbel. Vijfduizend euro per jaar, schat Ben Brouwer van de Lentse Oeverspelen, dat geld is nodig voor de kraampjes, artiesten, podia. En dan geen eenmalige subsidie, maar meerdere jaren op rij een vast geldbedrag. Zodat het buitenfestival niet meteen om zeep is als het een keertje  regent en er weinig publiek komt. Of een nieuwe activiteit in het eerste jaar niet aanslaat. 

Brouwer: ,,We hebben leuke frisse, fijne ideeën. Een aantal dingen wil je uitproberen, daarom willen we voor meerdere jaren subsidie. Zonder geld kunnen we het niet doen.” De organisatie gaat met de gemeente hierover in gesprek.  ,,De gemeente vindt het festival belangrijk voor de verbinding in het dorp tussen oud-Lent en nieuw-Lent. Als ze dat zo belangrijk vinden, dan moeten we ook de financiële mogelijkheden krijgen. We hebben nu een enthousiaste club van een vijftiental vrijwilligers. Het geld is nu de laatste hobbel.” Als ook die is geslecht, zijn er op 1 september volgend jaar weer de Lentse Oeverspelen.

Het gezinsfestival op Veur-Lent met kunst, workshops, kraampjes, kinderactiviteiten en een open podium werd sinds 2005 jaarlijks in september gehouden. Er kwamen elk jaar er tussen de 2.000 en 3.000 bezoekers op af. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.