Volledig scherm
Het diamanten paar. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Ome Thé wilde geen roet in het eten gooien

MILLINGEN - Op 1 januari is het exact 63 jaar geleden dat Theo Lukassen (85) uit Millingen aan de Rijn en Grada van Campen (82)  uit Kekerdom elkaar hebben leren kennen. Het was op het Nieuwjaarsbal in de Dröge tent in Millingen. 

Theo vroeg Gerda ten dans en toen waren beiden verkocht. Theo stelde voor Gerda na afloop op de fiets naar Kekerdom te brengen maar toen zij buiten kwamen stond de oom van Gerda, Thé Awater, op haar te wachten om haar naar Kekerdom te brengen.

Hij wilde geen roet in het eten gooien en liet Theo zijn liefje naar Kekerdom brengen. Na 3 jaar verkering te hebben gehad ging het stel op 7 december 1957 voor de wet trouwen en op 28 december voor de kerk. Het stel trok bij Theo’s ouders in aan De Heerbaan in de 'Belse Huus' (daar zijn ooit Belgische militairen gedetacheerd  geweest). 

Theo is bijna zijn hele leven elektromonteur geweest bij Alewijnse in Nijmegen, waar hij ook zijn 40-jarig jubileum heeft gevierd. Via dat bedrijf heeft Theo in heel Nederland en zelfs daarbuiten gewerkt aan voornamelijk binnenvaartschepen en zelfs aan een olie platvorm. 

Theo had als hobby voetbalvereniging MVV '18 waar hij actief heeft gevoetbald. Daarnaast was hij oprichter van carnavalsvereniging De Deurdouwers waar hij als manusje van alles dag en nacht bezig was, onder meer met het bouwen van carnavalswagens. 

Theo was er in Millingen gewoon altijd bij. Of het nu de aanleg van een ijsbaan was of bij  speeltuin de Steense Gemeente. Voor al zijn activiteiten heeft Theo eerder al uit handen van toenmalig burgemeester de Roos een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen als Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Gerda heeft vroeger bij bakkerij Cees Hendriks gewerkt in Beek in zowel in de bakkerij , winkel en in het huishouden. Later is Gerda - totdat ze trouwden - werkzaam geweest in een naaiatelier in Nijmegen. Haar grote hobby is altijd korfbal geweest. 

Het  diamanten paar heeft 4 dochters gekregen , 8 kleinkinderen en 5 achter kleinkinderen. Het feest wordt in besloten kring gevierd bij kleinzoon Roy van café Janssen en Janssen. Burgemeester Slinkman heeft  het diamanten bruidspaar gefeliciteerd. Hij had een ingelijste kopie van de trouwakte meegebracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.