Volledig scherm
PREMIUM
NEC-supporters op 9 november 2014 met het nu omstreden spandoek. © Broer van den Boom

‘Omstreden NEC-spandoek was eerder nooit een probleem’

NIJMEGEN - Het NEC-spandoek dat vrijdag in beslag werd genomen met als reden dat supporters het doek niet hadden aangemeld, behoorde jarenlang tot de vaste en onomstreden ‘sfeeruitingen’ van tifo-groep Legio Noviomagum. Aanmelden van het spandoek, zoals volgens NEC-directeur Wilco van Schaijk verplicht was, is nooit eerder aan de orde geweest.

Dat zegt NEC-supporter Harold Bastiaans, voorheen voorzitter van de supportersclub van NEC. Het versterkt het vermoeden, zondagavond op Facebook zelf geuit door Legio Noviomagum, dat inbeslagname door een veiligheidscoördinator van NEC toch te maken heeft met de vrees dat de supportersuiting gelinkt zou kunnen worden aan racisme. 

  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.