Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hans Broekhuizen

Onbemande bus schept bijna motoragent in Nijmegen

NIJMEGEN - Een rijdende stadsbus, zonder chauffeur aan boord, heeft donderdagochtend bijna een motoragent aangereden op de Grote Markt.  De agent kon net op tijd uitwijken en zag vervolgens hoe de bus tot stilstand kwam tegen een afvalbak bij de HEMA.

De defecte lijnbus van Breng was aanvankelijk achtergelaten bij een halte op Kelfkensbos, omdat de rem was vastgelopen. Twee medewerkers van Breng, onder wie  een monteur, probeerden de bus daar te repareren. Omdat het voertuig erg in de weg stond bij de halte, besloten zij het te verplaatsen naar de Grote Markt. Zo hadden andere lijnbussen er geen last meer van.

Ook op de Grote Markt lukte het niet de bus weer aan de praat te krijgen. Daarom gingen de twee even terug naar het terrein van Breng, om een extra monteur in te schakelen. ,,Op de Grote Markt stond de bus toen in de volle zon en nu vermoeden wij dat daardoor de vastgevroren remmen zijn ontdooid’’, vertelt een woordvoerder van Breng. ,,De blokkade werd daardoor opgeheven en zo is de bus uit zichzelf gaan rijden. Op dat moment passeerde een motoragent die net kon uitwijken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.