Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Onderzoek naar mes na steekpartij in Nijmeegs café

ARNHEM/ NIJMEGEN - Probeerde een 40-jarige man uit Nijmegen de portier van de Nijmeegse horecagelegenheid Extase neer te steken, nadat die de Nijmegenaar sommeerde het café te verlaten? Op die vraag volgt voorlopig geen antwoord, zo bleek woensdag in de rechtbank van Arnhem. Onderzoek naar DNA op het mes moet meer duidelijkheid geven.

Het incident vond plaats in de nacht van 8 juli 2017. De Nijmegenaar zou in het café aan de Grotestraat ruzie hebben gekregen met een andere klant, waarna de portier - een 47-jarige man uit Lent - tussen beiden kwam. 

Hij stuurde de heetgebakerde ruziezoeker naar buiten, zeer tegen zijn zin in. De Nijmegenaar zou vervolgens weer naar binnen willen en met een mes in de borst van de portier, die de ingang blokkeerde, hebben gestoken. Omdat de portier een steekwerend vest droeg, viel het met de uiteindelijke verwondingen mee.

Poging tot doodslag

Quote

Het is een groot geluk dat de portier zo'n vest droeg, want dit had heel anders kunnen aflopen

Aanklager

Toch verdenkt justitie de Nijmegenaar van een poging tot doodslag, zo liet de aanklager gisteren in de rechtszaal weten. ,,Het is een groot geluk dat de portier zo'n vest droeg, want dit had heel anders kunnen aflopen.’’

De advocaat van de man stelde dat zijn cliënt onschuldig is: ,,Mijn cliënt ontkent gestoken te hebben. De getuigenverklaringen lopen volledig uiteen. De één heeft het over een mes van 25 centimeter, de ander heeft helemaal geen mes gezien. Dat is toch wel heel merkwaardig.’’

Camerabeelden

De Nijmegenaar voegde daar aan toe dat hij het vermoeden heeft erin te worden geluisd: ,,Uit camerabeelden blijkt dat ik niks heb gedaan. Ik snap niet waarom die niet worden gebruikt. Als dat wel was gebeurd, zat ik inmiddels alweer thuis.’’ 

Op de plaats delict is nadien overigens wél een mes aangetroffen. Dat wordt nu onderzocht op DNA. De strafzaak krijgt begin 2018  een vervolg, zo liet de officier van justitie weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.