Bridgedrive. Foto ter illustratie, dit is niet in De Grondel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bridgedrive. Foto ter illustratie, dit is niet in De Grondel. © Martin Ruesink

Ontmoetingscentrum De Grondel in wijk Zwanenveld moet dicht, gebruikers treuren om het besluit

NIJMEGEN - Wijkcentrum De Grondel in de Nijmeegse wijk Zwanenveld gaat de deuren sluiten. Volgens de gemeente zijn er zo weinig bezoekers dat open houden geen zin heeft. 

5 reacties

 • Jan van Gent

  6 maanden geleden
  Hoezo kortzichtig beleid? De gemeente Nijmegen heeft de wijkcentra eerst jarenlang volgestopt met commerciële huurders, waardoor wijkinitiatieven geen kans kregen om hun bijeenkomsten in een wijkcentrum te houden en ze ten onder gingen. En nu komen er te weinig wijkbewoners die gebruik maken van de voorziening??
 • Pedro Kantor

  6 maanden geleden
  Hoe men af komt van een voorziening waar men geen geld meer in wil steken: Bezuinig langzaam aan steeds meer voorzieningen weg en personeel weg, En dan als de bezoekersaantallen teruglopen en er niks meer gedaan kan worden zeg dan dat de voorziening amper bezocht wordt en dat er 'elders' alternatieven zijn. Zo is Jongerencentrum Staddijk ook bewust kapotgemaakt en wegbezuinigd.
 • A Broekman

  6 maanden geleden
  Marjolijn....hoeveel bushaltes wil jij hebben? Komen er teweinig op station dukenburg?
 • Loes Hermsen

  7 maanden geleden
  Hoezo het biljarten opgedoekt? Het biljart is verwijdert dan wordt het moeilijk biljarten toch? Er kwamen elke week twee heren biljarten,die hebben ook de keu op hun neus gekregen, maar ach twee mannen dat levert niks op he, de kids club is ook van gemeente wegen gesloten die kids hadden best wel verder gewilt hoor, zo kan ik nog wel even doorgaan, ik zou die mevr Berents wel eens willen spreken en vele met mij.. Mevr l Hermsen van Brakel..
 • Marjolijn Dehue

  7 maanden geleden
  Als je wat wil organiseren is de ruimte niet beschikbaar omdat er geen vrijwilligers zijn. Binnenlopen voor een kopje koffie of een praatje is niet mogelijk. Bereikbaarheid is slecht, men kan gebruik maken van betaald parkeerplaatsen bij de bibliotheek of onder het winkelcentrum. Geen bushalte in de directe omgeving. Lugubere ligging. Steek wat energie en geld in het wijkcentrum, knap het op gemeente, niet sluiten en de mensen naar de andere kant van Nijmegen naar de Meijhorst sturen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.