Speuren op internet naar bijstandsfraude: 'Die meneer heeft wel een hele dikke auto'.
Volledig scherm
PREMIUM
Speuren op internet naar bijstandsfraude: 'Die meneer heeft wel een hele dikke auto'. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Ook Berg en Dal ‘bespioneert’ bijstandsmoeders via Facebook

GROESBEEK - Ook ambtenaren van de gemeente Berg en Dal zoeken weleens naar informatie over burgers op sociale media. Dat gebeurt echter alleen bij bijstandsfraude na overleg met de sociale recherche, zo laat de gemeente weten.

4 reacties

 • M.T. Marinus

  1 maand geleden
  @Jan van Lent. Niet getreurd want uw werkgever ziet nu ook wel ( als uw naam niet een alias is) dat u het paradijselijk achter de geraniums zitten de voorkeur geeft op werken. Succes met zonnen straks!
 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  @Jan van Lent: Ik heb 10 jaar in de bijstand gezeten en kwam er maar niet. Niemand die je een kans wilt geven. De meesten willen echt wel aan de bak en mij steekt het vele malen meer dat types als Sywert van Lienden ons voor miljoenen aan belastinggeld tilde maar verkoop je wat op Marktplaats als bijstandstrekker dan staat de overheid wel voor je deur? Of mag zakkenvullen met belastinggeld alleen voor ons kent ons? Zolang ze grote jongens niet pakken mogen sociale rechercheur branden in de hel.
 • Jan van Lent

  1 maand geleden
  Prima die controle van de gemeente uit. De bijstand is een laatste vangnet voor als het echt even tegenzit in het leven. Prima dat het bestaat. Maar veel mensen zien het als een inkomen voor de rest van hun leven, dat is het niet. Ik zie het om me heen, bijstandsmoeders die de hele dag genieten; wandelen, fietsen, boodschappen doen, shoppen, terrasje pakken, uitslapen enz..Best zuur als je zelf 5 dagen in de week de wekker 0m 5u30 zet en ziet dat dit volk ligt te maffen. Ga werken voor je geld!
 • Richard jansn Jansen

  1 maand geleden
  En bv fraude dan

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.