Volledig scherm
Burgemeester Hubert Bruls. © Hubert Bruls. ANP

Ook burgemeester Bruls bij debat overlast drugsdealers rond Vlaamsegas

NIJMEGEN -  De kop van de Vlaamsegas in Nijmegen is een rotte kies. Drugsdealers zorgen hier voor gigantisch veel overlast, ook naar de omliggende winkelstraten. Het wordt bovendien alsmaar erger. Hoe breng je de rust terug in dit gebied?

Die vraag staat centraal tijdens het grote drugsdebat in het Nieuwscafé van De Gelderlander op vrijdagmiddag 8 september in De Villa aan de Oranjesingel. Redacteur Rob Jaspers praat vanaf 17.00 uur met diverse winkeliers, bewoners uit de omgeving en raadsleden van een zestal partijen over het aanpakken van de straatdealers. Burgemeester Hubert Bruls reageert op het eind van de bijeenkomst op alle 'voorzetten'.

Bewoners, winkeliers en raadsleden

Deelnemers aan de discussie zijn onder anderen Tom Huntink, voorzitter van de winkeliersvereniging van de Van Welderenstraat, Jolanda van Veluw, voorzitter van het bewonersplatform Binnenstad, Pascal van der Maas, bewoner binnenstad en de raadsleden Hans van Hooft (SP), Inge van Dijk (VVD), April Ranshuijsen (GroenLinks), Wendy Grutters (Stadspartij DNF), Ammar Selman (PvdA), Grete Visser (D66).

Veilige straat

De insteek van de discussie: hoe worden de Vlaamsegas, Eilbrachtstraat, Van Welderenstraat en Van Schevichavenstraat weer veilige en rustige straten. Wat is hiervoor nodig? Meer camera’s op straat, preventief fouilleren, extra politie-inzet, een snelle opknap van de verloederde panden aan de Vlaamsegas en Tweede Walstraat en een spreiding van de coffeeshops?

Vincent Cantrijn spreekt een column uit

Het Nieuwscafé, een initiatief van De Gelderlander en het ROC Nijmegen, is van 17.00 tot 18.15 uur. Vrije inloop vanaf 16.30 uur.

Hoe het ooit begon

De Vlaamsegas was in de jaren zeventig nog ene 'vriendelijk ogende uitgaansplek' van Nijmegen met kroegen zoals De Stal, Melody Bar, T Kiepke, Jo's Mekka. In  het televisieprogramma Van Gewest tot Gewest werd in 1970 aandacht besteed. Overigens meldde politie-inspecteur Stroper toen ook al dat er extra aandacht aan deze straat en omgeving werd besteed om de overlast te beperken.  Het item  van Film- en videocollectie Stichting Nijmegen Blijft in Beeld is te zien op de site van de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen

Vincent Cantrijn spreekt in het Nieuwscafé een column uit. 

Het Nieuwscafé, een initiatief van De Gelderlander en het ROC Nijmegen, is vrijdag van 17.00 tot 18.15 uur in De Villa aan de Oranjesingel. Vrije inloop vanaf 16.30 uur.

Volledig scherm
De Vlaamsegas in de jaren zeventig. © Regionaal Archief
Volledig scherm
Vlaamsegas in de jaren zeventig. © Regionaal Archief Nijmegen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    ZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.