Dekkerswald aan de Nijmeegsebaan bij Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Dekkerswald aan de Nijmeegsebaan bij Groesbeek. © Paul Rapp

Ook vijftien tiny houses op terrein Dekkerswald

GROESBEEK - Op het terrein van Dekkerswald bij Groesbeek worden  wellicht ook vijftien tiny houses voor jongeren uit Berg en Dal gebouwd. De gemeenteraad moet dan wel instemmen met het plan hier tot 2030 tweehonderd huizen te bouwen en na 2030 nog eens 195. 

6 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  1 maand geleden
  @amberben. Er zijn genoeg oplossingen hoor. Laat ten eerste mensen samenwonen zonder dat er gekort wordt op de aow of andere uitkering. Open weer bejaarden/verzorgingstehuizen om woningen sneller vrij te maken. Er is ook ruimte genoeg om te bouwen in de noordelijke provincies. Het woningtekort is overigens ook een luxe probleem hoor…nog nooit woonden er zo weinig mensen in 1 huis. Als bijna elk gezin in dit land 2 huizen nodig heeft door scheiding etc… tja. Daar valt niet tegenop te bouwen.
 • Ans De poes

  2 maanden geleden
  Prima maar dan wel voor ons eigen kinderen .Die vaak al 10 jaar moeten wachten op een huurwoning
 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  @ Carel van 't Zand: OK dan en wat stellen Jaap Dirkmaat en U dan vervolgens voor? U beiden vindt dat er hier minder gebouwd moet of zelfs mag worden maar de mensen moeten toch ergens wonen? En ja, onze bevolkingsgroei lijkt inderdaad momenteel zeer ongecontroleerd te verlopen met een gemiddelde aanwas van zo'n 700 asielzoekers per week, helemaal met u eens, maar de houding die Dirkmaat en u kiezen is geen praktische, alleen maar roepen dat er hier teveel gebouwd wordt zonder alternatief.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Jaap Dirkmaat heeft gelijk als hij zegt dat het mooie Rijk van Nijmegen straks alleen nog maar een groen decor is waarin de fauna het onderspit delft. Het is nu al veel te druk. Met alles wat er rondom Nijmegen nog bijgebouwd gaat worden (en waarvan bewoners uiteraard ook gaan lopen en fietsen in dat bos) kun je wel stellen dat er van natuur geen sprake meer is. Er moet een keuze gemaakt worden. Ongecontroleerde bevolkingsgroei gaat niet samen met het willen beschermen van de natuur.
 • Peter van de Pavert

  2 maanden geleden
  Erg lastig om nu betaalbare woningen te kunnen bouwen! Als je dan toch een ongefundeerd plan door de raad wilt hebben goedgekeurd, vraag je junior cda-er om steun? En dan stelt dezelfde partij vragen? Jaap Dirkmaat is helemaal grappig, speelt hele dag met kevertjes en vlecht heggen. Hij woont al mooi en gaat de komende jaren struikjes planten, vet betaald, op de Zebra-zonneweide. Niet echt toegevoegde waarde voor een basisbehoefte als een plek om te kunnen wonen. Raad is gelukkig wijs!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.