Op de roltrap met Ammar Selman:
'Werk is beste medicijn tegen armoe'

De roltrappitchNIJMEGEN - Wat willen de lijsttrekkers met Nijmegen? Waarom verdienen zij jouw stem? De Gelderlander geeft ze een halve minuut om dat uit te leggen: ze pitchen hun verhaal op de roltrap van de Marikenstraat. Vandaag de zesde: Ammar Selman van de PvdA.

Naam: Ammar Selman (41)
Partij: PvdA
Burgerlijke staat: gehuwd
Kinderen: Isra van 11 en Moesa van 8 
Geloof: moslim, liberaal maar ik doe wel aan de ramadan mee
Opleiding: Arabische taal en cultuur en Midden-Oosten studies aan de Radboud Universiteit

Beroep/werk: senior consulent bedrijfsdienstverlening bij Het Werkbedrijf
Wijk: Waterkwartier
Vervoermiddel: Auto, een Opel Astra 
Vakantiebestemming: Griekenland en vooral Kreta. Daar zijn we één keer geweest en we willen heel graag terug. Meestal gaan we altijd ergens anders heen. Maar op Kreta hebben we het zo fijn gehad, vooral omdat er zo'n gemoedelijke sfeer was buiten de drukke toeristencentra. 
Eten: kebab, met uien en geroosterde tomaten

Muziek: De muziek van Adèle is erg fijn. Dan waan ik me in de sfeer van het Midden-Oosten. Haar teksten zijn ook betekenisvol. 
Kenmerkende karaktertrek: Ik heb een vechtersmentaliteit, ik zit niet snel bij de pakken neer. Ik ben initiatiefrijk en ga altijd uit mijn comfortzone om dingen te bereiken.
Grootste gebrek: Ik ben niet snel tevreden en stel hoge eisen aan mezelf. Als ik iets heb bereikt, wil ik meteen door, zonder mijn succes eerst te vieren. 

Schrijver of dichter: Nizar Qabbani. Hij was dichter en schrijver en stond bekend om zijn durf om over grensoverschrijdende zaken te schrijven. 
Kleur: donkerrood en blauw
Intense hekel aan: arrogantie 
Spijt van: dat ik me lang heb laten belemmeren, omdat ik vond dat mijn Nederlands als tweede taal niet goed genoeg was.
Vriendschap: Voor elkaar klaar staan als het nodig is en elkaar in je eigenwaarde laten.

Nijmegen: De liefde van mijn leven, naast mijn vrouw. Als ik Nijmegen zie, denk ik aan Bagdad. De bocht in de Waal is net zoals de bocht in de Tigris. Als ik hier arriveer, kom ik dus eigenlijk voor de tweede keer thuis.
Inspirator: Vadertje Drees. Ik las over hem in een van mijn studieboeken in voorbereiding op mijn universitaire studie. Ik liet me inspireren door de introductie van de AOW.
Geluk: tevreden zijn met wat je hebt.

Politiek doel nr. 1: Werkzoekenden optimaal ondersteunen om ze aan een baan te helpen. Werk is het beste medicijn tegen armoede. Het kan niet dat er in Nijmegen 4.000 kinderen in armoede leven. 
Prioriteiten 2 en 3: Goed wonen voor iedereen. Jong en oud, rijk en arm, en in alle wijken van de stad. Dat moet duurzaam en groen zodat Nijmegen snel een energieneutrale stad wordt. Verder: zorg moet toegankelijk blijven voor iedereen. Bovendien moeten we voorkomen dat jongeren zorg nodig hebben.
Wat zou u doen met 10 miljoen?: Een beetje voor mezelf, een beetje voor de stad. 
Motto: Waar een wil is, is een weg. 

Dit is een aflevering in een serie die ook in de papieren krant verschijnt. De vragen zijn deels gebaseerd op de beroemde 'Questionnaire' van de Franse schrijver Marcel Proust.

Ammar Selman van de PvdA.
Volledig scherm
Ammar Selman van de PvdA. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.