Op de roltrap met Leo Venderbosch:
'De mantelzorger verdient meer steun'

De roltrappitchNIJMEGEN - Wat willen de lijsttrekkers met Nijmegen? Waarom verdienen zij jouw stem? De Gelderlander geeft ze een halve minuut om dat uit te leggen: ze pitchen hun verhaal op de roltrap van de Marikenstraat. Vandaag: Leo Venderbosch van Ouderen Belangen Nijmegen (lijst 9).

Naam: Leo Venderbosch (73)

Partij: Ouderen Belangen Nijmegen, op stembiljet als 'Lijst 9'
Burg stand: Getrouwd.
Kinderen: Twee zoons (al getrouwd) en 2 kleinkinderen.
Geloof: Katholiek.
Wijk: Hatert.

Opleiding: Manager Textiel en Marketing.
Beroep/werk: Met pensioen; lid van de landelijke ledenraad van ouderenbond ANBO.
Inkomen: AOW en pensioen.
Vervoermiddel: een Opel Meriva (hoge instap) en e-bike.
Vakantiebestemming: Wandelvakanties in Oostenrijk en zonvakanties in Zuid-Europa.

Lievelingseten: Lust eigenlijk alles.
Lievelingsmuziek: Big band en cabaret.
Deugd: Ik doe graag veel voor anderen.
Meest kenmerkende eigenschap: Mensen in hun waarde laten en verbinden.
Grootst gebrek: Te snel en te veel willen oplossen.

Favoriete schrijver of dichter: Lees veel tijdschriften over actuele onderwerpen en schrijf ook zelf.
Favoriete kleur: Blauw.
Hekel aan: Ik heb nooit een hekel aan mensen. Het is alleen zo jammer dat te veel mensen toneelspelen.
Spijt van: Dat we als blanco partij niet met naam vermeld staan zijn op de kandidatenlijst onder lijstnummer 9 . Dat heeft alles met geld te maken. Ons campagnebudget is niet groter helaas dan één advertentie van een landelijke partij in de krant.

Vriendschap: Is voor mij samen lachen; gedeelde compassie met ouderen en minima; delen van perspectieven voor de toekomst; het kunnen luisteren naar elkaar.
Nijmegen: Ik moest voor mijn werk verhuizen naar de Achterhoek, maar wilde per se weer hier komen wonen . Sinds 2 jaar ben ik dan ook weer terug in 'mijn' stad. Laat je in Arnhem een ballon op, dan komt er niemand kijken. In Nijmegen is het dan druk met mensen. Gewoon, omdat Nijmegenaren altijd elkaar en de gezelligheid opzoeken.
Inspirators: mijn vrouw; Johan Cruyff; Liane de Haan, directeur van de ANBO; mijn fractiegenoten Peter Rutten en Wim Crum.

Politiek doel nummer 1:  De nodige reparaties verrichten in alles wat met zorg en welzijn heeft te maken voor de ruim 70.000 ouderen in Nijmegen. Te veel en te snel is alles op het bordje van de gemeente komen te liggen. 
Prioriteiten 2 en 3: De duizenden mantelzorgers in Nijmegen de helpende hand bieden met respijtzorg. De Mantelaar koppelt in verschillende steden studenten aan de zorg en gezelschap voor ouderen. Dit kan ook in Nijmegen.

Wat zou u doen met 10 miljoen: Elk jaar duizend Nijmeegse minima een seizoenkaart geven voor NEC of theaters, omdat velen hier nooit naar toe kunnen.
Motto: Blijf niet traditioneel stemmen, maar kies bij lokale verkiezingen op een lokale partij.

Dit is de elfde aflevering van een serie. De vragen zijn deels gebaseerd op de beroemde 'Questionnaire' van de Franse schrijver Marcel Proust.

Volledig scherm
Leo Venderbosch van 'lijst 9' ofwel Ouderen Belangen Nijmegen. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.