Op de roltrap met Wendy Grutters: 'Lantaarnpalen moeten blijven branden'

De roltrappitchNIJMEGEN - Wat willen de lijsttrekkers met Nijmegen? Waarom verdienen zij jouw stem? De Gelderlander geeft ze een halve minuut om dat uit te leggen: ze pitchen hun verhaal op de roltrap van de Marikenstraat. Vandaag de eerste: Wendy Grutters van Stadspartij DNF.

Naam: Wendy Grutters (51)
Partij: Stadspartij DNF
Burgerlijke staat: gescheiden, alleenstaande moeder
Kinderen: puberdochters van 14 en 16 
Opleiding: hbo-opleiding Communicatie 
Beroep/werk: zelfstandig ondernemer, bureau voor organisatie van zakelijke evenementen

Wijk: Benedenstad
Vervoermiddel: elektrische fiets en semi-elektrische auto
Vakantiebestemming:  Ibiza
Eten: sushi
Muziek: George Michael en heel veel andere popmuziek
Deugd: trots op het moederschap

Kenmerkende karaktertrek: spontaan. Ik hoor vaak dat ik zo toegankelijk ben voor iedereen en daarbij geen onderscheid maak tussen mensen.
Grootste gebrek: ongeduld. Ik val anderen in de rede, foeter meteen als het mij niet snel genoeg gaat.
Schrijver of dichter: Isabel Allende, daar heb ik alle boeken van. Ik heb een dochter naar haar vernoemd. Het Huis van de Geesten staat voor mij bovenaan.
Kleur: zwart, dat staat me goed.
Intense hekel aan: mensen die mij achter mijn rug om willens en wetens een loer draaien.  Niet alleen in de politiek gebeurt dat, ook privé en op mijn werk.

Spijt van: dat ik nu niet thuis ben om iets leuks met mijn kinderen te doen, maar bij de kapper zit. Ik ben te druk door mijn werk en verkiezingen, daardoor heb ik iets te veel stress. 
Vriendschap: die moet onvoorwaardelijk zijn. Met je goede en slechte kanten moet je elkaar altijd accepteren zoals je bent. 
Nijmegen: dat is mijn leven. Op een dagje carnaval of winkelen in Den Bosch na kom ik bijna de stad niet uit. Hier gebeurt alles voor mij. 
Inspirator: niemand, ik ben selfmade. 
Geluk: is een leven dat in balans is. Er staat nergens 'te' of een vette min voor op alle fronten die er toe doen: werk, gezondheid, geld, gezin, noem maar op.

Politiek doel nr. 1: we moeten naar het lokale geluid van de Nijmegenaar blijven luisteren, onafhankelijk van wat de landelijke partijen allemaal voorschrijven. Dat moet garanderen dat voorzieningen dichtbij overeind blijven. Zodat lantaarnpalen blijven branden, ik noem maar wat, maar ook de veiligheid op straat gegarandeerd is. 
Prioriteiten 2 en 3: Nijmegen moet zich beter profileren als oudste stad van Nederland; het sociale karakter van de stad moet behouden blijven. 

Wat zou u doen met 10 miljoen?: Mijn kinderen hebben het al goed, en moeten toch leren met geld omgaan. Die krijgen dus niks. Ik zou het geld gebruiken voor opgravingen in het Valkhofpark. Zo doe je recht aan Nijmegen als oudste stad.
Motto: het goede van de toekomst is dat die dag voor dag komt.

Dit is een aflevering in een serie die ook in de papieren  krant verschijnt. De vragen zijn deels gebaseerd op de beroemde 'Questionnaire' van de Franse schrijver Marcel Proust. 

Volledig scherm
Wendy Grutters van Stadspartij DNF. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.