Volledig scherm
Screenshot van de video. © Julian Tramper

Op reis door Nijmegen in 5.100 foto's (timelapsevideo)

NIJMEGEN - Eigenlijk was hij er vorig jaar al mee begonnen. Maar steeds kwam hij er niet aan toe om zijn timelapse-video van Nijmegen online te zetten. Tot nu. In 5.100 foto's neemt Julian Tramper (33) kijkers mee op reis door 'zijn' stad. Van het Kronenburgerpark tot het vuurwerk boven de Waal tijdens de Vierdaagse.

„Dat het vuurwerk er zo mooi op staat is eigenlijk een gelukje”, vertelt Tramper. „Ik moest eerst een goeie plek zoeken, vervolgens heb ik de camera ingesteld en op hoop van zegen foto's gemaakt. Het was de eerste keer dat ik vuurwerk op deze manier fotografeerde.”

Timelapse
De fascinatie voor het maken van timelapsevideo's is jaren geleden begonnen. „Het is zo'n drie jaar geleden dat ik voor het eerst zo'n video zag op YouTube. Ik weet al niet eens meer wat er te zien was, maar ik dacht meteen: 'Dat moet ik ook kunnen'. Sindsdien heb ik me verdiept in de techniek en heb ik verschillende plekken video's gemaakt.”

Patagonië
Al die video's plaatst Tramper op zijn eigen YouTube-kanaal. „Mijn doel is om zo veel mogelijk abonnees te krijgen op mijn kanaal. Al is het maar omdat ik nog een heel mooie timelapse van Patagonië in Zuid-Amerika klaar heb staan.”

Hack
De video's, die eigenlijk bestaan uit een reeks foto's die met tussenpozen van 2 of 3 seconden gemaakt zijn, maakte Trampers met zijn fotocamera. „Ik gebruik een Canon EOD M waar ik via een soort hack wat extra software op heb gezet. Die software maakt het mogelijk om de timelapsevideo's te maken.”

Benieuwd naar de video? Bekijk hem hier!

Nijmegen is the oldest city in the Netherlands and known for its annual Four Days Marches. But there is more! Watch this time-lapse video and travel along the river Waal, the parks, and historical remains. This video contains over 5000 photos (137 GB of data) recorded with this camera: http://goo.gl/BZT0E6. Music by http://yvesvroemen.com. Each week I post a new video showing world’s greatest cities and landscapes. ✮ SUBSCRIBE ✮ to my channel and travel around the world! Any comments or suggestions? Please let me know! ⬇ Jonathation - sharing world’s greatest places

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.