De gevaarlijke oversteekplaats van de N325 op de grens van Nijmegen en Ubbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gevaarlijke oversteekplaats van de N325 op de grens van Nijmegen en Ubbergen. © Paul Rapp

Op z’n minst waarschuwingsbord bij gevaarlijke oversteek Ubbergen

UBBERGEN/NIJMEGEN - Er moet op z’n minst een waarschuwingsbord komen bij de gevaarlijke oversteekplaats van de Nieuwe Ubbergseweg, op de grens van Ubbergen en Nijmegen. Nog beter is om er ook een oranje knipperlicht te plaatsen en zigzaglijnen aan te brengen die automobilisten waarschuwen dat ze extra moeten opletten.

4 reacties

 • Rob Essers

  3 maanden geleden
  De weg wordt beheerd door de provincie, maar de grenzen van de bebouwde kom worden vastgesteld door de gemeenteraad; zie artikel 20a, eerste lid, Wegenverkeerswet 1994. De gemeenteraad kan zelf besluiten om de komgrens bij de Nieuwe Ubbergseweg (N325) te verleggen, maar de leden komen niet verder dan het stellen van vragen naar de bekende weg.
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  nou en dat zal helpen! er is wel iets meer nodig om hier een veilige overgang te creëren.
 • Tom Hond

  3 maanden geleden
  Zet er een klaarover neer die de mensen hun handje vasthoud bij het oversteken want mensen kunnen zelf niet meer nadenken wat ze doen in het leven want als is te gevaarlijk dus moeten we ze behandelen als babys.
 • Roland

  3 maanden geleden
  Als iets gevaarlijk lijkt en er gebeurt zelden of nooit iets dan is het dus niet gevaarlijk. Het is juist beter om de fietsers scherp te houden ipv een schijnveiligheid te creëren met strepen op de weg, een knipperlicht of bord gevaarlijke oversteek.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.