Annemarie Haverkamp thuis met haar gezin
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Haverkamp thuis met haar gezin © Paul Rapp

Opluchting voor Job (16) en zijn ouders: toch met voorrang vaccin voor verzorgers thuiswonende gehandicapten

NIJMEGEN - Goed nieuws voor ouders van thuiswonende kinderen met een handicap: zij krijgen toch voorrang bij het vaccineren tegen corona. Ze krijgen deze prik tegelijk met het verzorgend personeel van gehandicapteninstellingen. Tot nu toe vielen ze buiten deze groep. 

7 reacties

 • Leen

  2 jaar geleden
  Beste Karin. R, Er staat “ veel van deze kinderen komen niet buiten omdat een besmetting met Corona rampzalige gevolgen voor hen kan hebben”! Wat is dan het voordeel als zijn ouders die prik krijgen en hij zelf niet? Dat veranderd dan toch niets aan de situatie zoals die nu is? Zijn die ouders zo bang dan? Als je goed oplet kun je gewoon dingen doen zonder besmet te raken. Daarvoor hoef je jezelf echt niet al 9 maanden in thuisquarantine te plaatsen. Dat is echt te gek voor woorden.
 • Karin R.

  2 jaar geleden
  Hallo Leen, als ouders en verzorgers zijn ingeënt kan Job gelukkig wel naar paardrijden. Deze mensen hebben veel onderliggende aandoeningen, vaak hartproblemen e.d dus ik ben heel blij dat zij voorrang krijgen en op hetzelfde moment ingeënt worden als verzorgers in de gehandicaptenzorg.
 • Leen

  2 jaar geleden
  Tja, wat moet je hier nou van vinden? Nu kan Jop nog steeds niet naar paardrijden of zwemmen want hij krijgt de prik nog niet. Fijn dat zijn ouders nu die prik hebben maar nog steeds zullen ze dan in die zogezegde quarantaine moeten blijven zitten zoals ze het zelf beleven. Zit toch een beetje een rare gedachte achter ten nadele van andere mensen.
 • loeske hansen

  2 jaar geleden
  Heel fijn voor deze mensen, maar voorlopig schuiven anderen die het ook nodig hebben weer verder door naar achteren. Er zijn steeds weer groepen die voorrang krijgen, en dat zal nodig zijn, maar jonge, chronisch zieke mensen zitten ook al vanaf het begin thuis en binnen. Die werken thuis, bestellen boodschappen online en wachten tot ze aan de beurt zijn.
 • Joop de Oude

  2 jaar geleden
  En de, ook volgens de Gezondheidsraad, meest kwetsbare groep, de ouderen, die volgens die zelfde Gezondheidsraad als eerste zou moeten worden gevaccineerd, maar wachten.
 1. Bestuurder geeft vol gas en sleurt politieagent mee die op haar na tegen verkeerspaal botst

  Bestuurder geeft vol gas en sleurt politie­agent mee die op haar na tegen verkeers­paal botst

  ARNHEM - ,,Wat begon met het overtreden van de Opiumwet is geëindigd in een fors geweldsfeit. Geweld tegen een agent, die daar zijn werk deed.” Die conclusie trekt de openbare aanklager donderdag voor de rechtbank in Arnhem. De eis: een gevangenisstraf van 24 maanden (waarvan 8 voorwaardelijk) tegen een 22-jarige verdachte voor het meesleuren van een agent met zijn auto en overtreding van de Opiumwet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen