Overzichtseeld van het industriegebied Westkanaaldijk in Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
Overzichtseeld van het industriegebied Westkanaaldijk in Nijmegen © Gerard Verschooten

Opnieuw te veel uitstoot, nu bij ijzergieterij Nijmegen: ‘Dit lijken de inleidende schoten voor een veldslag’

NIJMEGEN - Opnieuw blijkt dat er te hoge uitstoot is geweest op het bedrijventerrein Nijmegen West-Weurt. Dit keer bij Nijmeegsche IJzergieterij BV (Nijg). De uitstoot van gevaarlijke stoffen was tien keer hoger dan toegestaan. Onlangs kwam de nabijgelegen asfaltcentrale APN om diezelfde reden in opspraak.

23 reacties

 • S Schiltmans

  1 jaar geleden
  @ le Blanc; het probleem is dat deze bedrijven er niet recentelijk gekomen zijn, maar al jaren daar zitten, en dat de stad steeds verder naar hen toe oprukt.
 • J le Blanc

  1 jaar geleden
  @Carel van ‘t Zand Een mogelijke oplossing hoeft niet zo rigoureus te zijn als u voorstelt. Het zou al een stuk schelen als dergelijke overlastgevende bedrijven niet pal aan de rand van een dichtbewoond gebied geplaatst zouden worden (wat heet, bijna midden in een woonwijk!), maar overgeheveld naar een meer afgelegen locatie.
 • J.L. Bom

  1 jaar geleden
  Politiek denkt te snel dat ze er al zijn door het Schone Lucht Akkoord te ondertekenen. Maar zelf nadenken lukt vaak niet. Beleid maken en dan niet handhaven is makkelijk. Aan de ene kant kun je je profileren, zo van kijk hoe goed ik bezig bent en dan niks meer doen. Het is een tijdsbeeld.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Er kan heus wel wat aan vervuiling van dit soort bedrijven gedaan worden, maar dan worden producten veel duurder. Productie dan maar naar Azië? De gevolgen (tekorten en afhankelijkheid) daarvan ondervinden we nu.
 • Co Jansen

  1 jaar geleden
  Wij ruiken elke nacht de ontgassing van de boten op de Waal dat stinkt behoorlijk. Al jaren!!!!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen