Volledig scherm
Dukenburg, een Nijmeegse wijk met veel flats. © Sharon Willems

Oude mannen in Nijmegen bijna slaags

NIJMEGEN - Ze haalden uit naar elkaar maar door hun leeftijd werden het geen rake klappen. Een 69-jarige en een 89-jarige flatbewoner in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg hebben vorige week bijna slaande ruzie gehad. 

Ze stonden met gebalde vuisten tegenover elkaar. Het werd gemep in de lucht omdat ze te traag sloegen en de ander daardoor de klap kon ontwijken.

De tussenkomst van een derde buurtgenoot maakte een einde aan het dreigend handgemeen. Niettemin beseffen beide partijen dat dit geen goede gang van zaken is. Daarom is het voorval bij de politie gemeld. Dinsdag hebben wijkagent Jan-Willem Vreeswijk en een vertegenwoordiger van de woningbouwcorporatie een gesprek gevoerd met de kemphanen. Apart, want ze wilden niet bij elkaar aan tafel zitten.

Beterschap

De heren kunnen al langer niet goed met elkaar opschieten. Het conflict gaat over 'het gebruik van de gemeenschappelijke ruimte', zoals de wijkagent het omschrijft.  De strijdende partijen hebben beterschap beloofd en toegezegd elkaar met rust te laten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.