Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Ouderenzorg niet goed voorbereid op griepepidemieën en hittegolven

NIJMEGEN - De zorg voor ouderen tijdens crisissituaties, zoals de recente griepgolf of een hittegolf, moet beter. Het Radboudumc in Nijmegen stelt dat de effecten van de griepepidemie ‘dramatisch’ waren en pleit voor een calamiteitenplan. ,,Dit moet leiden tot betere zorg, minder problemen en mogelijk ook tot minder sterftegevallen.’’

6 reacties

 • manjana

  5 jaar geleden
  Heeft in deze niets te maken met falende managers ( en nee ik ben er geen )maar met het afbraak beleid van de regering onder leiding van falende Rutte, voorheen werden de ouderen gewoon in het verzorgingshuis verpleegd met griep, de overgrote meerderheid van de opgenomen ouderen komen overigens uit de heilig verklaarde thuisomgeving, de thuiszorg lang deze bijkomende zorg gewoon niet fatsoenlijk handelen.
 • Johann utBroamt

  5 jaar geleden
  hoezo calamiteiten plan hadden de te dure managers in de zorg niet al lang maatregelen dienen te treffen? Waarvoor  zijn die lieden eigenlijk aangesteld?
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Meer personeel tijdens warme dagen,we moeten mensen echt stimuleren om te drinken en wat we aanbieden gaat savonds gewoon de gootsteen door want de clienten hebben geen dorstgevoel.bij griep ook meer personeel geen tijd om iedereen voldoende zorg te bieden.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Ouderenzorg??... yep het wordt tijd dat er weer ECHTE ouderenzorg komt..... terug met al die bejaarden- en verzorgingshuizen.  Alleen verpleeghuizen functioneert allang niet meer.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Managers in de zorg kijken iedere maand op hub loonstrookjes. Telkens weer prachtige beleidsplannen gemaakt in een superdure omgeving en daarbij Luc dineren met collega managers en bla bla. Vroeger deed je wat je zei maar die managers zeggen wat ze doen. Echter de burolades zitten vol met onwijze beleidsplan notities etc. En ja die ouderen hebben ze ook nog nodig om de maand daarop weer handen wrijvend naar hun dikke inkomen te kijken. Januari veel griep doden. Oké gaan we volgende week een nationaal congres over houden. En ook maar meteen een congres over loonsverhoging.