Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Ouderenzorg niet goed voorbereid op griepepidemieën en hittegolven

NIJMEGEN - De zorg voor ouderen tijdens crisissituaties, zoals de recente griepgolf of een hittegolf, moet beter. Het Radboudumc in Nijmegen stelt dat de effecten van de griepepidemie ‘dramatisch’ waren en pleit voor een calamiteitenplan. ,,Dit moet leiden tot betere zorg, minder problemen en mogelijk ook tot minder sterftegevallen.’’

In februari en maart raakten diverse ziekenhuizen overbelast doordat ze overvol lagen met grieppatiënten. Dit waren met name hoogbejaarden met levensbedreigende complicaties als longontsteking. Ziekenhuizen in de regio Gelderland gingen noodgedwongen over tot een opnamestop. De griepgolf zorgde ook voor meer doden dan normaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Oproep: Zet jij je auto ook wel eens in parkeergarage De Kazerne?
    Oproep

    Oproep: Zet jij je auto ook wel eens in parkeerga­ra­ge De Kazerne?

    NIJMEGEN - Naar aanleiding van de bekladding van verschillende oldtimers in de Nijmeegse parkeergarage De Kazerne, komen we graag in contact met mensen die hun auto vaker in die garage parkeren. Of misschien is jouw oldtimer wel doelwit geweest. Ook met bewoners van het Limos-terrein willen we praten. Dat kan natuurlijk ook anoniem. Reageren kan door een mailtje met telefoonnummer te sturen naar c.beckers@gelderlander.nl.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.