Volledig scherm
De politie doet een dag na de woningoverval buurtonderzoek in Malden. © DG

Overvallers bedreigen vrouw met wapen en stelen haar Mercedes

MALDEN - Een bewoonster van de Vinkenlaan in Malden is vrijdagavond slachtoffer geworden van een gewapende woningoverval. De twee overvallers zijn er met een paar spullen en de auto van de vrouw vandoor gegaan, meldt de politie.

De Maldense deed rond 19.30 uur de deur open, nadat er werd aangebeld. Aan de deur stond een jongeman, die beweerde een bal in haar tuin te hebben geschoten. Hij vroeg of hij deze mocht ophalen, de vrouw stemde toe. Vrijwel direct verscheen een tweede man, met bivakmuts op, die de vrouw aan de kant duwde. Het tweetal ging het huis binnen en bedreigde de bewoonster met een vuurwapen.

In de woning eisten zij geld van de vrouw, maar zij zei dit niet te hebben. Daarop doorzocht het het duo het huis en nam een paar spullen mee, evenals de autosleutel van de vrouw. Met haar zwarte Mercedes zijn de twee er vervolgens vandoor gegaan, aldus de politie.

Signalement

Volgens de politie zijn de twee overvallers mannen van 1,70 tot 1,75 meter lang en spraken zij onderling een buitenlandse taal, vermoedelijk Turks. Ze droegen beiden witte sneakers, een donkere joggingbroek en driekwart lange jassen waarvan er één legergroen van kleur was.

Mensen die vrijdagavond iets verdachts gezien hebben rond de tijd van de woningoverval, de Mercedes hebben zien rijden of de overvallers herkennen aan de hand van de beschrijving, wordt gevraagd de politie te bellen via 0900-8844.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.