De boom viel uiteindelijk de goede kant op.
Volledig scherm
De boom viel uiteindelijk de goede kant op.

Paniek bij omzagen boom in tuin Groesbeek

GROESBEEK – De eigenaar van een pas gekochte woning aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek kreeg zaterdagmiddag de schrik van zijn leven. Bij het omzagen van een grote dennenboom uit de tuin, dreigde het gevaarte op de drukke straat te vallen. 

7 reacties

 • Socrates3

  5 jaar geleden
  Was de boom maar op het dak gevallen. Man man, wat een kluns...
 • Christine244

  5 jaar geleden
  Zeg maar rustig olie dom, en ondoordacht en geen kennis en inzicht. Je kan best zelf een boom in je tuin omzagen. Doen mijn vader en broer ook regelmatig nog nooit misgegaan.Alleen goede voorbereiding, inschatting en zeker niet met wind. geldt met veel dingen dat een goede voorbereiding het belangrijkste is en dat kost even iets meer tijd. 
 • Christine244

  5 jaar geleden
  Precies, nou zo halverwege kan ook maar zaag eerst een inkeping aan beide kanten en de kant waar hij op moet vallen zaag je minder.Hebben de heren ook nog nooit van een uitschuifbare takken schaar gehoord, heb je al van 4 mtr lang. En de touwen met speciale knopen niet boven aan bevestigen waar je zaagt. Ja het laten doen door professionals kost geld maar nu nog meer. Uit voorzorg de politie en brandweer op de hoogte brengen??? hup vette rekening.Nog nooit eerder gedaan dat is wel duidelijk. Oliedom hoor sorry!!!
 • geertje

  5 jaar geleden
  niet erg slim om een boom met zoveel takken zo om te zagen.
 • Christine244

  5 jaar geleden
  Heren heren toch!!! Allereerst als je geen professional bent "stop met kappen". 1= Met windkracht 4 ga je geen boom om zagen. 2= verwijder de takken die echt overhangen.3= je maakt met touwen aan de boom een speciale knoop.4= je zaagt eerst een inkeping in de boom zodat hij de goede kant op kan vallen en bij speling komt er beweging in en ga dan wrikken/ trekken zo nodig(o.a.ga er ook niet te dicht bij staan).5-= je zaagt nooit zo,n grote boom aan de onderkant. Jemig wat dom!! En dan ben ik nog wel een vrouw die dat kan bedenken.  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.