Volledig scherm
Winkelpassage Molenpoort in de Molenstraat in Nijmegen. © DG

Passage Molenpoort onder de hamer

NIJMEGEN - Winkelpassage Molenpoort in hartje Nijmegen wordt verkocht. Voor 15 mei gaat het winkelcomplex onder de hamer, met nog 54 andere panden in het hele land van vastgoedbedrijf Breevast.

Dat is het gevolg van een uitspraak van de kortgedingrechter vorige week. 

Breevast, een vastgoedbedrijf van de geboren Geldroppenaar Frank Zweegers, had bezwaar aangetekend tegen de voor 15 mei geplande executieveiling van 55 panden. Tussen dat onroerend goed zit de Molenpoortpassage.

Bezwaren

De veiling was in gang gezet door het Amerikaanse Davidson Kempner, een opkoper van risicovolle leningen die de lening had gekocht die is gekoppeld aan de betreffende vastgoedportefeuille. 

Omdat de aflossingstermijn is verstreken en Breevast geen nieuwe financiers kon vinden, is de eigenaar van de lening gerechtigd het vastgoed te verkopen. Breevast probeerde de executieveiling tegen de houden, maar de rechter heeft de bezwaren aan de kant geschoven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.