Passie voor Amerikaanse oldtimers

GROESBEEK - Het gaat ze om schoonheid. Om de schoonheid van Amerikaanse oldtimers uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Van merken als Pontiac, Buick, Ford en Etsel.

Marion van der Eem en Miquel Penso hebben dit weekend open dagen ( 11 tot 17 uur) in hun nieuwe bedrijf aan de Atelierweg in Groesbeek. Het is een dubbel bedrijf: dat van Marion heet Bohemian Treasures (een Boho Ibiza Shop) en dat van Miquel Chief Cars

Zij verkoopt vooral via de webshop sieraden, tassen, kleding et cetera: hij importeert oldtimers uit Amerika, knapt ze op en verkoopt ze. Samen werken ze in hun leeratelier om bekleding voor de auto's te maken, maar ook tassen voor haar webshop. Ze zijn de enige in Nederland, zeggen ze, die handgestikte autobekleding maakt.

Het is ook een carrièremove voor Miquel. Ze hebben samen nog een decorbedrijf. Hij werkte jarenlang als decorbouwer voor de grote dancefestivals. Emporium, Dreamfields, Lowlands, noem maar op. ,,Nu bouw ik alleen nog voor The Matrixx decors. Dat blijf ik erbij doen. Maar ik wilde een oude droom verwezenlijken. Iets waarin ik meer mijn creatieve kwaliteiten kwijt kan", zegt Miquel.

Gipsy

Marion: ,,Ik ben van de hippe, beetje gipsy dingen. Probeer mensen zelf na te laten denken welke stijl het beste bij ze past. Miquel is van de grote lijn.  Maar als het om kleuren en belijning van de auto's gaat; dat doen we samen.''

Zijn favoriete auto? Een Pontiac uit 1951. ,,Die heeft mooie ronde vormen en dikke bumpers. Maar ik heb zelf een Cadillac uit 1969. Als je daarmee over straat rijdt dan zie je de mensen omkijken. Het gaat ons erom om zulke mooie auto's op de weg te houden. Dit soort auto's maakt mensen blij."

Miquel koopt de auto's in Amerika - eventueel op bestelling - knapt ze op en levert de service. Aan welke prijsklasse we moeten denken? Tussen de 15 en de 20 mille. En bijzondere auto's zijn natuurlijk duurder. 

Het is druk zaterdag net na de middag. De liefhebbers zijn uit alle windstreken naar Groesbeek gekomen om te kijken waar Marion en Miquel mee bezig zijn. 

Quote

Als je daarmee over straat rijdt
dan zie je de mensen omkijken.

Miquel Penso
Marion en Miquel van Chief Cars bij een Pontiac.
Volledig scherm
Marion en Miquel van Chief Cars bij een Pontiac. © Theo Peeters
Marion in haar winkel Bohemian Treasure.
Volledig scherm
Marion in haar winkel Bohemian Treasure. © Thed Maas
De Pontiac van binnen.
Volledig scherm
De Pontiac van binnen. © Theo Peeters
Het embleem.
Foto's Theo Peeters
Volledig scherm
Het embleem. Foto's Theo Peeters © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.