Lege winkels bepalen het straatbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Lege winkels bepalen het straatbeeld. © ROBIN UTRECHT

Personeel gesloten winkels gedwongen tot opnemen vrije dagen: ‘Schandalig!’

Een deel van de winkelmedewerkers wordt verplicht vakantiedagen op te nemen, zodat werkgevers geen loon hoeven door te betalen. ,,Schandalig”, noemt vakbond CNV het.

21 reacties

 • Evil Admin

  2 jaar geleden
  Aan alle klagers en angsthazen, vaak dezelfden, leuk dat jullie lonen wel doorbetaald worden, maar niet elk bedrijf kan dit volhouden en REKEN MAAR dat vaste banen nu nog meer onder druk komen staan. Voor de corona was er een tendens bij bedrijven dat het misschien toch wel handig is om goed personeel in vaste dienst te hebben, maar we gaan weer terug naar af. Nieuwe vaste contracten gaan zeldzaam worden want geen enkele werkgever nu nog het risico lopen als de volgende pandemie aanbreekt.
 • Jos V

  2 jaar geleden
  Ik heb een lunchroom met 3 personen in vaste dienst, die enkele maanden dat we open mochten moest er gewerkt worden en konden geen vak dagen opgenomen worden. als het personeel niet "meedenkt en inschikt" zou dat betekenen dat ze in 2021, 50 vakantie dagen hebben die opgenomen moeten worden in 11 maanden ......vertel mij maar hoe ik dat ga doen.
 • B

  2 jaar geleden
  Gewoon de ziektewet in gaan.
 • Ej gerritsen

  2 jaar geleden
  Een gegarandeerde pensioen uitkeren was ook een opgebouwd recht en die lieten jullie ook slopen. Dus niet zeuren en denken dat dat de toekomst is. Nergens geen opgebouwd recht.
 • Jan Vries

  2 jaar geleden
  Wat een Nederlands gezeur. mensen beseffen niet hoe goed ze het hier hebben. Je hebt een baan en krijgt doorbetaald. Wat een ramp zeg, dat je een paar dagen moet opnemen. In heel veel landen geldt: niet werken, geen geld. Dus de mensen moeten niet zo zeuren

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.