Angela Jansen (staand), voorzitter van de raad van bestuur van ZZG Zorggroep, deelt koffie rond in de activiteitenruimte van Griffioen, een locatie van ZZG in het Waterkwartier in Nijmegen. In de zomermaanden springt ze zo nu en dan bij om het zorgpersoneel te ondersteunen nu er tijdens de vakantieperiode extra krapte is.
Volledig scherm
PREMIUM
Angela Jansen (staand), voorzitter van de raad van bestuur van ZZG Zorggroep, deelt koffie rond in de activiteitenruimte van Griffioen, een locatie van ZZG in het Waterkwartier in Nijmegen. In de zomermaanden springt ze zo nu en dan bij om het zorgpersoneel te ondersteunen nu er tijdens de vakantieperiode extra krapte is. © Paul Rapp

‘Personeelskrapte in de zorg is een probleem voor de hele maatschappij’

GROESBEEK/NIJMEGEN/WIJCHEN - Geen code rood, wel duimen dat er geen medewerkers uitvallen. ZZG Zorggroep komt de zomer tot nu toe redelijk goed door, maar moet wegens personeelskrapte wel alle zeilen bijzetten.

6 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Jan de Wit, moeten we straks niet zeuren dat de ziektekosten premie straks weer stijgt.
 • Jan de wit

  2 maanden geleden
  De lonen in de zorg mogen best wel wat omhoog, om in toekomst weer genoeg verzorgende en verpleegkundige te hebben. We hebben door corona wel gezien hoe belangrijk deze mensen zijn. Applaus is niet genoeg. Je kunt wel zeggen loon is het niet,maar als je meer betaald krijgt trekt het ook meer mensen naar een bepaald beroep en heb je wsl minder uitstroom.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Het personeelstekort wat er heden overal heerst is zo opgelost, heel simpel, meer uren werken. Van 38 uren naar weer een 40 uurige werkweek en wie minder wil werken moet extra gekort worden. In de jaren 80 moesten we van de 40 uur naar de 38 uur om werkelozen aan een baan te helpen en toen moesten we voor 2 uur minder werken meer dan 10 % loon inleveren.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  managers eruit en hogere lonen dan is de krapte snel voorbij. de kaasschaafmethode die jaren gebruikt is kan beter meteen worden gestopt.
 • Bert Peters

  2 maanden geleden
  De "kaasschaafmethode "enverdere bezuinigingen zijn al dertig jaar aan de gang in de zorg.Dit is niet iets wat plotsklaps komt aanwaaien. Probleem in de zorg is dat medici, verpleegkundigen e.a. takken van zorg nooit eensluidend een lijn trekken en duidelijk eisen gaan vastleggen om kwalitatieve zorg te garanderen.Het is ieder voor zich dus er zal niets veranderen! Hetzelfde geldt voor andere dienstverlenende beroepen, liefdewerk oud papier gedachte en liefst nog met een "roeping "!! Nonnenwerk

In samenwerking met indebuurt Nijmegen