Volledig scherm
Yvon (links) en Peter blazen bij het Jachtslot de horeca weer nieuw leven in. © Theo Peeters

Peter en Yvon blazen horeca op Jachtslot Mookerheide nieuw leven in

MOLENHOEK - 'Hé? Kun je hier nergens een kop koffie krijgen?' De verbazing was groot bij Peter Kegel (57) en Yvon Jeukens (58), toen ze vorig jaar langs het vrijwel leegstaande Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek kwamen en geen koffie konden drinken. De Maldenaren brengen daar nu zelf verandering in met Lagom, Zweeds voor 'precies goed': een tijdelijk zaakje in een voormalige opslag van het Jachtslot. 

Mensen kunnen er straks wat drinken, een broodje eten of genieten van een gebakje. 

Perfect gaan de eerste dagen dit weekend niet verlopen, voorspellen de twee. Het stel heeft nul horeca-ervaring en start met Lagom 'puur voor de hobby'. ,,We zijn geen professionele horecaonderneming. Zie ons als twee natuurliefhebbers, die graag wat aanbieden aan mensen die voorbijkomen en die willen genieten van de natuur. Het moet kleinschalig blijven. En vooral ook relaxed’’, zegt Kegel. 

Bende

Het grootste gedeelte van het gebouw staat leeg. Alleen op de begane grond zit de landwinkel van Cor en Tilly Spierings. Natuurmonumenten, eigenaar van het Jachtslot, reageerde begin dit jaar enthousiast op de plannen van het stel om met tijdelijke horeca te starten. 

Aan de zijkant van het Jachtslot is een voormalige opslag voor biervaten omgetoverd tot koffiehoek, met een houten vloer, een keukentje en zestien zitplaatsen. Buiten staan picknick- en relaxbanken en stoeltjes, goed voor zo'n zestig plekken. Jeukens: ,,Het was binnen één grote bende. Met dank aan Marktplaats hebben we er iets moois van gemaakt.’’

Versnelde horecacursus

Een luxe lunchroom of borrelkroeg wordt het niet, benadrukken de twee. In het zaakje geen bier of bitterballen. Wel koffie en thee, frisdrank, sapjes, gebak, tosti's en brood met vleeswaren en kaas. ,,Onze belangrijkste doelgroep vormen wandelaars en fietsers die een tussenstop maken. Of gezinnen met kinderen die picknicken’’, zegt Jeukens. 

Bij het starten van horeca komt meer kijken dan ze hadden verwacht. ,,'Dit doen we even', dachten we. Maar we hebben de afgelopen tijd een soort versnelde horecacursus gehad’’, zegt Kegel met een lach. ,,Je moet aan zoveel denken. Denk aan alle inkoop, servies en bestek. En waar koop je bijvoorbeeld frisdrank in flesjes? Aan veel kleine zaken hadden we ook totaal niet gedacht.’’ 

Folders

Lagom opent vanaf zaterdag en is op zaterdagen, zondagen en woensdagen open van 10.00 tot 18.00 uur. Ook zijn er folders over het Jachtslot en komt boswachter Ellen Luijks eens per maand langs om informatie te geven. Het contract loopt eind 2019 af. 

De bedoeling is dat er weer vaste horeca komt in het Jachtslot. Een uitbater van het voormalige restaurantgedeelte is er nog niet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE: NEC met drie nieuwe basisklanten tegen beloften van PSV
    LIVE

    LIVE: NEC met drie nieuwe basisklan­ten tegen beloften van PSV

    NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.