Volledig scherm
PREMIUM
Peter Mul met zijn Zydeco La Louisiane. © Eigen foto

Peter Mul: van Louisiana naar de Muse in Malden, eindelijk

ConcertMALDEN - Hij speelde in België, Duitsland en op veel plekken in Nederland, en in het heilige der heiligen, in Lafayette in Louisiana. Echter nog niet in Malden. Maar op zondag 10 maart maakt Peter Mul met Zydeco La Louisiane zijn debuut op het podium van De Muse.

Mul zit al sinds 1988 in de muziek en speelde in diverse zydecogroepen. Met bassist Peter Kummer en drummer Bill Honing vormt de accordeonist en zanger uit Hilversum sinds een jaar een trio waarvan de naam niets te raden overlaat. ,,De keuze voor Zydeco La Louisiane is een bewuste. We spelen zydecomuziek die voorkomt in een cultuur met een Franse oorsprong. Zydeco is een mix van volkse muziek met een accordeon, een viool en een gitaartje en Afro-Afrikaanse muziek als de blues”, legt Peter Mul (60) uit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.