Ecodorp Zuiderveld in Nijmegen-Noord
Volledig scherm
PREMIUM
Ecodorp Zuiderveld in Nijmegen-Noord © Foto: Bert Beelen

Pleidooi voor meer woongroepen in Nijmegen: het is veel goedkoper dan huren bij een huisbaas

NIJMEGEN - Nijmegenaren moeten makkelijker een woongroep kunnen starten, om zo samen betaalbaar te kunnen wonen. Daarvoor pleit GroenLinks. De partij heeft daarover al contact opgenomen met wooncorporaties en bestaande woongroepen. 

8 reacties

 • R Nobel

  5 maanden geleden
  Waarschijnlijk zouden er meer woongroepen zijn als de landelijke politiek de voordeurdelerskorting niet had ingevoerd. Voor de jonkies hier: als je als uitkeringsgerechtigde met iemand in 1 huis gaat wonen wordt je uitkering gekort - net als wanneer je dakloos wordt.
 • Jan-peter Kerstens

  6 maanden geleden
  En wat is het verschil met een kleine VVE? Daarin draagt elke bewoner van een pand ook zorg voor het gebouw etc. Ook in huurappartementen zijn vaak gemeenschappelijke ruimten waar je zorg voor draagt. En waarom zou de gemeente hierin een rol moeten spelen? Subsidie? Dan vraag ik die gelijk aan voor onze VVE. Of is een woongroep voor mensen met een verstandelijke/lichaamelijke beperking? Of is het meer een studentenhuis met ontgroening? Ik snap de rol van de gemeente hierin niet.
 • Valentijn Muit

  6 maanden geleden
  Bijna alle oude woonverenigingen zijn opgeheven, die konden op geen enkele steun van de gemeente rekenen. Nu het weer hip wordt komen ze hiermee...
 • Jan Peters

  6 maanden geleden
  De ouderen worden weer vergeten, en dat zou ook een doelgroep moeten zijn, om de doorstroming op gang te brengen. Maar dan moeten wel de voorwaarden geschept worden, en niet alleen bouw in het midden en hoog segment hoofdzakelijk, vooral door projectontwikkelaars.
 • Hans van de Berg

  6 maanden geleden
  Slecht idee, meer geluidsoverlast etc.etc.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.