Volledig scherm
Mezzosopraan Nora Fischer en gitarist Marnix Dorrestein openen de Nijmeegse Kunstnacht. © Flip Franssen

Ploppende champagne en mezzosopraan Nora Fischer in Nijmeegse Kunstnacht

NIJMEGEN - Met voorstellingen en activiteiten op meer dan twintig locaties in de stad, heeft cultureel Nijmegen zaterdagavond officieel het nieuwe seizoen geopend met de Nijmeegse Kunstnacht. 

Mezzosopraan Nora Fischer, begeleid door popgitarist  Marnix Dorrestein, trapte af met haar bijzondere, poppy versies van klassieke stukken uit de 17de eeuw. Zij deed dat op een oer-Nijmeegse locatie: de Barbarossaruïne in het Valkhofpark. Terwijl Fischer en Dorrestein een drinklied inzetten van meer dan 300 jaar oud, werden er onder de honderden toeschouwers in het park champagneflessen en glazen uitgedeeld. In het donker klonk het ploppen en was het officieel: het culturele seizoen was geopend.

Artez

De bezoekers zwermden vervolgens uit over de stad, waar in elk cultureel centrum weer een nieuwe verrassing wachtte. Het is inmiddels een beproefd concert: twee instellingen die zich bezighouden met totaal verschillende kunstdisciplines gaan een samenwerking aan. In de bibliotheek klonken de wereldmuziekklanken van de Music Meeting. In Museum Het Valkhof maakten studenten van Artez een rap van Romeinse namen als onderdeel van een theaterstuk. En door de stad heen toeterde zich het kleinste taxibusje ter wereld een weg om passagiers naar 'de andere kant' te brengen. 

Ondanks het regenachtige weer bruiste het bij de culturele instellingen in het centrum en op diverse locaties van het Honig-complex. De Nijmeegse Kunstnacht is inmiddels een vaste waarde geworden op de kalender van de stad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.