Politici halen AED-certificaat

MILLINGEN AAN DE RIJN – Alex ten Westeneind, Arnold Driessen, Brenda Nieborg, Femke van Kuijk, Jos van Campen, Karel Spann en Theo van der Velden zijn een ervaring én certificaat rijker.

De zeven leden van de lokale politieke partij Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS) hebben maandagavond op sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn deelgenomen aan de cursus BLS (Basic Life Support)/AED. De training werd gegeven door voorzitter Alex Janssen van EHBO Millingen aan de Rijn/Kekerdom.

De deelnemers kregen via filmpjes wat uitleg over onder andere de bloedsomloop en de werking van de longen, alvorens de reanimatie-oefeningen op poppen konden beginnen. Belangrijk bij een echte reanimatie is dat er ook goed op de eigen veiligheid wordt gelet, benadrukte Janssen.

Volledig scherm
Millingse politici volgden een cursus reanimatie. © Remco Wildeman

In de vier uur durende sessie werd tevens de werking van een Automatische Externe Defibrillator (AED) uitgelegd. Een belangrijk hulpmiddel tijdens het reanimeren, want het apparaat kan het hartritme middels een elektrische schok herstellen en legt precies uit wat je moet doen. Bij een hartstilstand moet er binnen zes minuten actie worden ondernomen.

In Millingen aan de Rijn zijn 19 AED’s aanwezig, weet Theo Burgers van de lokale EHBO. De helft daarvan hangt buiten in een kast, voor de overige AED’s moet men naar binnen. Die zijn vanwege openingstijden van bijvoorbeeld winkels dus niet altijd toegankelijk en EHBO Millingen aan de Rijn/Kekerdom wil daar wat aan doen. Er moeten meer AED’s naar buiten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.