Volledig scherm
De drie Nijmeegse Waalbruggen, met bovenaan de Oversteek en onderaan de stadsbrug. © Theo Peeters

Politie beëindigt illegale rave onder stadsbrug na '200 klachten'

updateNIJMEGEN/ LENT - De politie heeft afgelopen nacht een illegale raveparty beëindigd onder De Oversteek. Een aantal mensen was een feestje aan het bouwen onder het Lentse deel van de stadsbrug en daar hadden inwoners van Lent last van.

Bij de politie kwamen 'veel meldingen van geluidsoverlast' binnen. Daarop zijn agenten ter plaatse gegaan en hebben de aanwezigen weggestuurd.

Dat bericht kan op Facebook op instemming rekenen van mensen die 'de halve nacht mochten 'meegenieten' van de 'takke-herrie'. Iemand anders vindt het gek dat de overlastgevers geen boete hebben gehad. '
Wegsturen klinkt ineens heel lief als je een nacht hebt wakker gelegen en nu drie jonge kinderen in huis hebt lopen', schrijft zij.

200 klachten

De politie meldt echter dat de prioriteit lag bij het stoppen van de geluidsoverlast, gezien het grote aantal klachten. Tegen een buurtbewoner zou de politie hebben gezegd dat er zeker '200 klachten van buurtbewoners' waren. De politie vertelde hen in eerste instantie dat er een feestvergunning was afgegeven, maar dat was een misrekening: er was wel een vergunning voor een feest in Waalhalla, aan Nijmeegse zijde onder de brug, maar dat veroorzaakte niet de overlast.

Die kwam namelijk van onder het Lentse deel van De Oversteek, waar ongeveer 150 mensen aan het raven waren. Zij weigerden het feest te stoppen toen de politie daarom vroeg. Agenten hebben daarom eigenhandig de stekker eruit getrokken.

Uiteindelijk is vanwege het grote aantal feestgangers niemand beboet, en bovendien was onduidelijk wie het het feest had georganiseerd.

De politie vindt het 'bijzonder vervelend dat veel inwoners last hebben gehad van deze geluidsoverlast' en heeft daarom vanochtend een groot aantal melders gebeld om een toelichting te geven. Die is ook op Facebook geplaatst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.