Volledig scherm
PREMIUM
Intocht Sinterklaas op de Waalkade in Nijmegen. © Erik van 't Hullenaar

Politie op scherp voor sint-intocht Nijmegen, hooligans dreigen met actie

NIJMEGEN - De politie staat op scherp voor de sinterklaasintocht. In Nijmegen hebben zowel actiegroep Kick Out Zwarte Piet als het extreem-rechtse Pegida zaterdag demonstraties aangekondigd. In besloten app-groepen van hooligans circuleren bovendien berichten waarin opgeroepen wordt om de anti-zwartepietbetogers ‘te leren zwemmen’, oftewel in de Waal te kieperen.

Aart Garssen, districtschef van de politie: ,,Wij prepareren ons op alle scenario's. Het is jammer dat de politie zoveel mankracht moet inzetten voor een kinderfeest. Maar als het nodig is, doen we dat.”

Volgens meerdere ingewijden wil met name de oude garde van de harde kern van NEC in actie komen tegen Kick Out Zwarte Piet. ,,Dit zijn mannen die nergens voor terugdeinzen”, zegt een ingewijde. De Nijmeegse hooligans zouden steun hebben gevraagd aan hooligans uit Deventer, Eindhoven en Oss. Of die daadwerkelijk komen, is niet duidelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.