Intocht Sinterklaas op de Waalkade in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Intocht Sinterklaas op de Waalkade in Nijmegen. © Erik van 't Hullenaar

Politie op scherp voor sint-intocht Nijmegen, hooligans dreigen met actie

NIJMEGEN - De politie staat op scherp voor de sinterklaasintocht. In Nijmegen hebben zowel actiegroep Kick Out Zwarte Piet als het extreem-rechtse Pegida zaterdag demonstraties aangekondigd. In besloten app-groepen van hooligans circuleren bovendien berichten waarin opgeroepen wordt om de anti-zwartepietbetogers ‘te leren zwemmen’, oftewel in de Waal te kieperen.

133 reacties

 • Michel Evers

  2 jaar geleden
  Wat ben jij een zielig manneke zeg!!! Het is een onschuldig feest wat vreugde brengt bij de kinderen,net zoals jij vroeger zat te zingen bij de schoen voor Sinterklaas en zwarte piet!!
 • Björn Grooten

  2 jaar geleden
  Kan de politiek demonstraties tijdens de intochten aub verbieden. Er blijven nog genoeg andere dagen om te demonstreren. Ik krijg steeds meer het gevoel dat KOZP alleen maar uit is op aandacht en provoceren. 
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Ik denk dat je zelf geen kinderen hebt, of nooit mee hebt gedaan aan een sinterklaasintocht.Demonstratie/Roetpieten herken je als je buurman, jufof tante. En maken bovendien van de echte zwarte piet, een blackface ipv zwarte piet. Juist door het verschil tussen roetpiet, en zwarte piet te benadrukken maak je van zwarte piet iets anders dan wat hij is. Uiteindelijk is zwarte piet een kindervrind en geen blackface onze 
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Logisch, Kick Out komt met geweld onze stad bedreigen. Net als ze deden in Friesland en Gouda.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Als je recht hebt op een demonstratie, heb je ook het recht om tegen die demonstratie te demonstreren. Dus je moet niet zo dom praten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.