Volledig scherm
Gamen in het Mobil Media Lab van de politie. foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Politie: pas op met social media

GROESBEEK – Burgemeester Slinkman en wethouder Erik Weijers hebben dinsdagmorgen het Mobil Media Lab van de politie geopend bij basisschool Op De Heuvel in Groesbeek. 

Wijkagent Patrick van der Wal heette iedereen in de aula van de school welkom en in het bijzonder de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Op De Heuvel. Hij liet weten dat het Mobil Media Lab bedoeld is om de leerlingen van de hoogste klassen van de basisscholen en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs te waarschuwen over de mogelijke gevaren die het gebruik van sociaal media met zich mee kan brengen. De leerlingen kunnen in deze speciale bus onder meer games spelen. 

Burgemeester Slinkman: ,,Door dit initiatief van de politie hoop ik dat jullie bewust worden wat er allemaal mis kan gaan (pesten, red.) op social media zoals facebook en dergelijke. We moeten er voor zorgen dat de veiligheid en leefbaarheid in de wijk gewaarborgd blijft.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.