Volledig scherm
Wietplanten. © ANP

Politie valt zeven panden in Nijmegen binnen in drugszaak rond autobedrijf

NIJMEGEN - Twee bedrijfspanden en vijf woningen in Nijmegen zijn dinsdag door de politie doorzocht in een onderzoek naar witwassen en drugshandel. Een 26-jarige vrouw uit Nijmegen is aangehouden. In één van de panden vond de politie een hennepkwekerij.

Ook zijn onder meer computers, administraties, geld, wapens en drugs in beslag genomen. 

De actie komt voort uit een onderzoek naar een autobedrijf aan de Ambachtsweg in Nijmegen. Die zou fungeren als dekmantel voor een growshop. Van daaruit worden, zo vermoedt de politie, allerlei materialen geleverd om een hennepplantage mee op te zetten. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat ook klanten uit het buitenland deze growshop wisten te vinden. Ook zou er sprake zijn van witwassen van crimineel geld. De politie zet het onderzoek voort en gaat op dit moment niet in op vragen over de zaak. 

De politie heeft diverse gegevensdragers zoals computers, mobiele telefoons, iPads, Usb-sticks, administraties, geld, wapens en drugs in beslag genomen. Ook werd in één van de panden een hennepkwekerij aangetroffen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.