Volledig scherm
Het varkentje. © Politie Nijmegen-Zuid

Politie vindt eigenaar vastgebonden minivarken

NIJMEGEN - De eigenaar van het minivarken dat begin vorige week werd vastgebonden aan de IJpenbroekweg in Nijmegen, is inmiddels gevonden. Dat meldt de politie Nijmegen-Zuid op Facebook. 

De dierenpolitie heeft de eigenaar achterhaald. Een moeder en een dochter kwamen het varken vorige week tegen. Het varkentje zat vastgebonden aan een boom. Ze besloten het dier te bevrijden en brachten het naar de kinderboerderij Lindenholt. 

Op de boerderij kon het varkentje niet blijven. De Dierenambulance bracht het dier over naar de het Regionaal Dierenopvangcentrum Ravenstein. Het varkentje maakt het daar goed, volgens directeur van Lieshout. ,,Honderd procent. Hij heeft geen last van stress en doet het hartstikke goed hier.''  

Massaal gedeeld

Het bericht van de politie Nijmegen-Zuid over het varken werd deze week bijna 1.300 keer gedeeld op Facebook. Ook gingen op Facebook geruchten de ronde dat het varken, van naar schatting zo'n drie maanden oud, een tijd terug te koop stond aangeboden op Marktplaats. Die advertentie zou volgens verschillende reageerders inmiddels zijn verwijderd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.