Volledig scherm
© Thinkstock

Politie vraagt patiënten Klaus Ross Centrum zich te melden

NIJMEGEN - De Nederlandse politie ondersteunt de Duitse politie en het Openbaar Ministerie in een onderzoek naar kankerkliniek Klaus Ross Center. Afgelopen week zijn er drie patiënten onder verdachte omstandigheden overleden na een behandeling in de kliniek. Een van de patiënten, een Belgische vrouw, overleed in het RadboudUMC. Wie tips heeft voor het strafrechtelijk onderzoek, kan in Nederland naar het algemeen telefoonnummer 0900 8844 bellen en zich laten doorverwijzen naar politie Gelderland-Zuid.

De politie heeft vandaag tevens bekendgemaakt dat twee Nederlandse vrouwen nog in het ziekenhuis liggen, nadat zij een behandeling ondergingen in het Duitse Klaus Ross Centrum in Bracht. Over leeftijd, woonplaats en gezondheidstoestand van de twee vrouwen doet de politie op dit moment geen uitspraak.

Patiënten
De Nederlandse politie verzoekt mensen die behandeld zijn in de kliniek dringend contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg. Veel Nederlanders hebben de kliniek bezocht. 'Hoewel diepgaand medisch onderzoek nog moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, is er op dit moment een concreet gezondheidsrisico voor patiënten die bij deze kliniek een behandeling hebben ondergaan', schrijft de politie op haar site.

Natuurarts
Klaus Ross is een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht. Later liet hij zich omscholen tot natuurarts. Ross is niet bereikbaar, de kliniek is vanwege ‘omstandigheden’ al enkele dagen gesloten, meldt een briefje op de deur. De oprichter liet in een schriftelijke reactie weten volledig mee te werken aan het politieonderzoek.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.