Politie zoekt duo dat na overval Mercedes niet in achteruit krijgt

VIDEONIJMEGEN/ MALDEN - Vijf dagen stond een Mercedes die was gestolen bij een bizarre woningoverval in Malden geparkeerd in de garage aan de Fenikshof in Nijmegen. De politie wil graag in contact komen met omwonenden die wellicht meer weten of vragen hebben. Daarom staat de politie hier vrijdagavond van 18.00 tot 21.00 uur met een grote bus. 

Het opsporingsteam doet onderzoek naar een woningoverval op vrijdag 3 november aan de Vinkenlaan in Malden, waarbij de 74-jarige bewoonster met de dood werd bedreigd en werd opgesloten in de kelder. 

De bewapende daders gingen er met een zilveren beeldjesverzameling, sieraden én de Mercedes van de bewoonster vandoor. Toen ze de auto niet de achteruit kregen, haalden ze de vrouw uit de kelder om aanwijzingen te geven, waarna ze het slachtoffer opnieuw opsloten.

De politie noemde de overvallers deze week in het programma Opsporing Verzocht 'nogal klunzig'. 

App

De Mercedes parkeerden ze in de garage van Fenikshof van 3  tot en met 7 november.  De auto was verbonden met een telefoon-app. Die gaf ook meldingen op de telefoon van de zoon van het slachtoffer. Die kreeg vier dagen na de overval de melding dat de Mercedes werd gestart op de Fenikshof in Nijmegen.

Toen agenten daar arriveerden, sloegen vier mannen op de vlucht. Een van hen werd aangehouden: een 19-jarige Nijmegenaar, mogelijk een loopjongen van de overvallers. Het onderzoek naar de woningoverval is nog in volle gang. 

Volledig scherm
De overvallers in Malden proberen de Mercedes in z'n achteruit te zetten. Still uit video Opsporing Verzocht. © Opsporing Verzocht
Volledig scherm
De politie deed een dag na de woningoverval, op 3 november, buurtonderzoek in Malden. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.