De Nijmeegse wijk Neerbosch Oost beleefde een onrustige jaarwisseling.
Volledig scherm
De Nijmeegse wijk Neerbosch Oost beleefde een onrustige jaarwisseling. © Paul Rapp

Politiechef is 'helemaal klaar met gevaarlijk oud en nieuw'

NIJMEGEN - De jaarwisseling vergt veel te veel van politie en hulpverleners, stelt politiechef Lute Nieuwerth van Gelderland-Zuid (Nijmegen, Tiel en omstreken). Nog erger vindt hij het dat zij, maar ook het publiek, op straat gevaar lopen. 

119 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Politie, weiger dan gewoon eens dienst op oud en nieuw. Hetzelfde zou ik dokters willen aanraden. Kappen met dat misselijkmakende vuurwerk. Ik lig al jaren met OUd en Nieuw vroeg in bed, met een slaappil. De enige dag van het jaar dat ik dat doe: ik wil het niet meemaken, wat een ongelofelijke klotetijd is dat geworden. Al die angstige dieren om me heen, zelf durf ik ook dagenlang niet over straat.
 • Riet Pluim

  5 jaar geleden
  Een dode, 434 gewonden, 254 arrestaties, en 10 tot 12 miljoen euro schade... Rustig?
 • Riet Pluim

  5 jaar geleden
  Handhaven is onbegonnen zaak zolang vuurwerk gewoon te koop is. Een totaalverbod is de enige mogelijke oplossing. Het is niet jammer, maar bedenk wel dat je het aan de vuurwerkliefhebbers te wijten hebt, niet aan de vuurwerkhaters.
 • PeterM

  5 jaar geleden
  Tuurlijk heeft "de politiek" het weer gedaan. Nu heb ik "de politiek" nog nooit geen Cobra 6 zien afsteken, auto's zien opblazen of ladderzat mensen het licht uit de ogen zien slaan. Het zijn toch echt de zwakzinnige burgers die menen dat alles maar moet kunnen, die het normaal vinden om hulpverleners te belagen. 
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Zijn geen leugens maar waarheid mijn oude schoolgenootje nathalie omgekomen bij brand in buren dus zou maar normaal doen een keer ze was super lieve meid heb ook is gespect meningen van andere 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen