Volledig scherm
De politiehelikopter probeerde de vluchtende automobilist vanuit de lucht te traceren. © Paul Rapp

Politieheli maakte jacht op automobilist, agenten lossen schot

BEUNINGEN - De politie heeft dinsdagochtend in alle vroegte op de A73 in Beuningen een klopjacht gehouden op een automobilist. Ondanks een waarschuwingsschot, het inzetten van speurhonden en een politiehelikopter lukte het de politie niet om de vluchtende man in te rekenen. 

Dat heeft de politie dinsdagmiddag desgevraagd bekendgemaakt.  De rondcirkelende politiehelikopter hield veel mensen in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt en Beuningen uit hun slaap. 

Stopteken

Agenten in een surveillanceauto gaven de automobilist kort voor 04.00 uur op de A73 ter hoogte van Beuningen een stopteken. Zij wilden hem routinematig controleren. Blijkbaar had de bestuurder een slecht geweten. De man negeerde het stopteken en ging er vol gas vandoor. 

Halsoverkop

Enkele kilometers verderop in Beuningen verliet hij halsoverkop de auto om er rennend vandoor te gaan. De man werd vervolgens door meerdere agenten achterna gezeten.  De vluchtende man liet zich niet afschrikken door het waarschuwingsschot. 

De politiehonden konden de man niet traceren. Ook de politiehelikopters die bij de klopjacht kwam assisteren kon de vluchtende automobilist niet van bovenaf traceren, waarna de politie de zoektocht moest staken. 

De op de A73 achtergelaten auto is in beslag genomen. ,,De eigenaar mag ons uitleggen wie er in de auto zat’’, zegt een politiewoordvoerder. ,,Ook wij willen graag weten waarom de bestuurder er vandoor ging.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.