Een derde van de grote bedrijven op het industrieterrein rond de kanaalhavens heeft de vergunningen niet op orde, blijkt uit onderzoek van de Gelderlander.
Volledig scherm
PREMIUM
Een derde van de grote bedrijven op het industrieterrein rond de kanaalhavens heeft de vergunningen niet op orde, blijkt uit onderzoek van de Gelderlander. © Eveline van Elk

Politiek geschokt over vergunningendrama: ‘Je kunt nu tegen omwonenden niet zeggen dat het veilig is’

NIJMEGEN - Nijmeegse raadsleden zijn geschokt en strijdvaardig nu blijkt dat bij een derde van de grote bedrijven op het industrieterrein rond de kanaalhavens de vergunningen niet op orde zijn. Ze willen de onderste steen boven en zijn bereid zwaar politiek geschut in te zetten.

12 reacties

 • frank jansen

  1 jaar geleden
  "politici zijn geschokt", "de onderste steen boven", "we zetten zwaar geschut in". Heb ik dat nou vaker gehoord??
 • Rene Stevens

  1 jaar geleden
  Op paier wat het uiteraard allemaal goed geregeld. Gewoon niet meten dan zijn er ook geen overschrijdingen of gevaarlijke stoffen die vrijkomen. Bewust de kop in het zand steken zodat je later de vermoorde onschuld kunt spelen, dat is politiek. Decennia lang wordt er gevraagd om duidelijkheid waarom er in west meer ziekte voor lijkt te komen, ontkennen en ontkennen en vooral geen onderzoek. Hopelijk nu structureel beleid, wat mag een gezonde economie kosten?
 • George van der Sanden

  1 jaar geleden
  Ik denk dat er maar weer een commissie opgericht moet worden die een onderzoek gaat doen. En dan worden de eerste resultaten eind 2023 verwacht....
 • Marleen Verstraeten

  1 jaar geleden
  helaas voor die bedrijven en de raadslieden die hun gesjoemel gecaciliteerd hebben, de tijden van de misbruikers zijn voorbij, we pikken die ongein niet meer. In deze: hoezee voor de journalisten van de Gelderlander die zulke onsmakelijke en ondankbare taken op zich nemen, en die duidelijk maken hoe belangrijk d vrije journalistiek is voor de democratie, want zonder toezicht rommelen de 'hoge' heren gewoon lekker met elkaar maar wat aan.
 • B Wanders

  1 jaar geleden
  Er is geen plaats meer in Nederland voor bedrijven. Dichtdoen allemaal veronderstelde “probleem” opgelost

In samenwerking met indebuurt Nijmegen