Primeur: NK-goud voor Van Eck op E-mountainbike

ZOETERMEER -Jeroen van Eck is zaterdag in Zoetermeer de eerste Nederlands kampioen op de elektrische mountainbike geworden. 

De 26-jarige coureur uit Leuth, wereldtopper in de discipline eliminator (sprint), maakte een eenmalig uitstapje naar het mountainbiken met trapondersteuning en won meteen.

Van Eck bleef onder meer Frank Beemer en oud-olympisch kampioen Bart Brentjens voor. Kjell van den Boogert uit Middelaar, de enige Nederlandse professionale e-biker, ontbrak op de titelstrijd. Hij is al in Canada, waar hij woensdag een gooi doet naar de eerste wereldtitel in deze discipline.

Van Eck won vorig seizoen het wereldbekerklassement eliminator, een titel die hij nog kan prolongeren. Het WK in die discipline draaide onlangs voor hem uit op een teleurstelling. 

Mountainbiker Jeroen van Eck.
Volledig scherm
Mountainbiker Jeroen van Eck. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.