Volledig scherm
Pro College Nijmegen. © Erik van 't Hullenaar

Pro College Nijmegen blinkt uit in onderwijs over seks en relaties

NIJMEGEN - Pro College in Nijmegen is de winnaar van de Lang Leve de Liefde Award 2018. Deze prijs is voor middelbare scholen die uitblinken in onderwijs over relaties, seksualiteit, diversiteit en weerbaarheid. 

Soa Aids Nederland en Rutgers hebben deze landelijke prijs drie jaar geleden in het leven geroepen.

De Nijmeegse praktijkschool is een voorbeeld voor andere scholen, vinden Soa Aids Nederland en Rutgers. In alle leerjaren van het Pro College wordt aandacht besteed aan het thema relaties en seksualiteit, onder meer tijdens een themaweek.

Door het jaar heen krijgen alle leerlingen lessen over de sociaal-emotionele ontwikkeling die ze doormaken. Het Pro College wil hiermee bereiken dat de school een veilige plek is voor de jongeren en dat verschillen in lijf en gedrag worden geaccepteerd. 

Stapje meer

Lang Leve de Liefde is een lespakket dat door veel middelbare scholen wordt gebruikt. De Lang Leve de Liefde Award gaat elk jaar naar de drie scholen (voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en middelbaar beroepsonderwijs) die nog een stapje verdergaan. Naast Pro College krijgen de Bernhard Lievegoedschool in Maastricht en het MBO College Entree in Gouda dit jaar ook een award. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.