Volledig scherm
© Paul Rapp

Problemen rond herinschrijving Nijmeegse Vierdaagse opgelost

updateNIJMEGEN - Door technische problemen heeft niemand zich vanochtend opnieuw kunnen inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse. Om 10.00 uur begon de eerste herinschrijving in de geschiedenis van het wandelevenement, maar de online inschrijf- en betaalmodule voor de laatste 1.744 plekken werkte niet. Rond 13.45 uur waren de problemen weer opgelost, meldt de organisatie.

Bij veel mensen die nog kans maken op een van die laatste plekken, wekte de storing grote irritatie. Voor de herinschrijving geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Woordvoerster Jennifer Bus zei te snappen dat het wachten tot het wel lukt voor de kanshebbers een zenuwslopende exercitie was. Het zou volgens Bus zelfs kunnen dat de organisatie een nieuw moment zou moeten kiezen voor de start van de herinschrijving.

Op social media als Facebook en Twitter lieten de nodige wandelliefhebbers al vroeg weten moeite te hebben om in te loggen op de officiële website van de Nijmeegse Vierdaagse vanwege de drukte. 'Is niet door te komen', reageerde Sharon van Schaik-Verbeek bijvoorbeeld op de Facebookpagina van De Gelderlander. Winfred van Egteren omschreef de herinschrijving in een tweet als 'één groot drama'.

Bericht

Om 10.00 uur deze ochtend kregen potentiële deelnemers van de Vierdaagse-organisatie een bericht hoe ze zich opnieuw kunnen inschrijven. 

Vorige week maakte de organisatie van de Vierdaagse bekend dat er nog 1.744 plekken beschikbaar zijn voor de 3.970 uitgelote burgerlopers. Alle 160 individuele Nederlandse militairen die waren uitgeloot, mogen nu weer zeker meedoen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.