Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Provincie gaat in hoger beroep tegen afschotverbod 8 soorten dieren in Gelderland

De provincie Gelderland gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Gelderland vorige week dat het afschieten van konijnen, vossen, Canadese ganzen, houtduiven, brandganzen, woelratten, kauwen en zwarte kraaien niet meer mag. 

14 reacties

 • janv meulen

  3 maanden geleden
  Laat prins Willem Alexander hier op jagen, dan doet hij ook nog iets nuttigs voor de 4, 7 miljoen euro die hij elk jaar opstrijkt , en waar hij bijna niks voor doet !!
 • ben Wildkamp

  3 maanden geleden
  Patrick de Winter Je hebt het helemaal goed ben het 100% eens met je.
 • ben Wildkamp

  3 maanden geleden
  Nou wat mij betreft mogen de jagers van mij houtduiven kauwen en zwarte kraaien zoveel schieten wat ze willen daar heb alleen maar overlast van vossen, Canadese ganzen en konijnen daartegen vind ik dat zij die niet te veel moeten bejagen.
 • Gerrit Louter

  3 maanden geleden
  En ja hoor....! vanachter het bureau hebben de zeer geleerde deskundigen weer bedacht dat er diverse overlast en schade veroorzakend wild moeten worden beschermd ....geweldig toch dit soort mensen die er voor zorgen dat de diverse populaties straks niet meer onder controle te houden zijn en voor miljoenen aan schade veroorzaken bij boeren en tuinders , maar dan hoor je die mannetjes niet...! dan zijn ze opeens niet thuis...! mijn advies...gewoon (stiekem) knallen...!
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  zeker doen het is te gek, dat je 's morgens rond 5 uur al uit het bed wordt gepest door een stelletje bosduiven die de nachtrust flink kunnen verstoren met hun tortelduiven vriendjes.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.