De oversteekplaats van de N325 bij de Ubbergseweg is erg druk. De directie van de havo uit Ubbergen wil dat de provincie het punt veiliger maakt.
Volledig scherm
PREMIUM
De oversteekplaats van de N325 bij de Ubbergseweg is erg druk. De directie van de havo uit Ubbergen wil dat de provincie het punt veiliger maakt. © Theo Peeters

Provincie niet van plan ‘levensgevaarlijke oversteek’ voor scholieren bij Ubbergen veiliger te maken

UBBERGEN - Het is wachten tot het een keer écht misgaat bij de gevaarlijke oversteek van de N325 tussen Nijmegen en Ubbergen. Dat vindt havo Notre Dame des Anges. De school smeekt om extra maatregelen. Maar volgens de provincie Gelderland zijn die niet nodig.

14 reacties

 • Harrie Nak

  2 jaar geleden
  Als een oversteek al jaren goed en veilig functioneert moet je niet gaan roepen ‘oh moeten er eerst dooien vallen?’ Dan IS de oversteek kennelijk veilig. Verkeersdoden kunnen (helaas) overal vallen, verkeer IS nu eenmaal gevaarlijk. Een bord 50 alleen helpt natuurlijk geen zak, denk je nou echt dat men alléén door zo’n bord 50 gaat rijden? Als je daar 50 wilt hebben moet je de hele weg, vanaf ‘t Plein tot aan ‘t tankstation anders inrichten en dat kost bakken met geld.
 • R Sempel

  2 jaar geleden
  Ik dacht dat een krant objectief moet schrijven en niet bevooroordeeld. De koptekst is al sensatiezucht.
 • Tom Hond

  2 jaar geleden
  Gewoon uit je doppen kijken en opletten als je dat al niet kunt ja jammer dan of moeten we iedereens handjes vast gaan houden en elke keer roepen"doe je voorzichtig doe je voorzichtig"
 • Henk van Tilburg

  2 jaar geleden
  Positief dat overstekende fietsers en automobilisten zo goed opletten in het verkeer dat er op dit punt bijna geen ongelukken gebeuren. Het probleem is vooral dat iedereen op hetzelfde moment naar school en werk gaat en automobilisten scholieren niet altijd de ruimte geven om veilig over te kunnen steken.
 • A I Anders

  2 jaar geleden
  Het is goed als de provincie de verkregen Nuon gelden een investeerden. Waar zijn die gebleven?