PvdA-raadslid Berg en Dal over college: 'Het is een zooitje'

BERG EN DAL - Op 21 maart vinden er weer gemeenteraadsverkiezingen plaats en in de gemeente Berg en Dal is de verkiezingsstrijd dan nu echt losgebarsten. Martijn Schmiermann (PvdA) loste deze week in het radioprogramma Het Dorpsplein op de lokale omroep de eerste schoten. 

Hij noemde het college van burgemeester en wethouders 'een zooitje'; zei dat de vorige wethouder Ria Barber (C'90) uit Ooij nog twee jaar in het pluche had gezeten voordat ze werd afgelost door Alex ten Westeneind om 'haar pensioen veilig stellen' en  betitelde het samenwerkingsverband Het Blok (GVP, GJS en C'90) als een 'Blok aan het been'.

Topberaad

Nog deze week vindt er nu topberaad plaats tussen Lesley Albers, beoogd fractieleider van de PvdA en CDA-voorman Rob Verheijen. ,,Ik wil graag weten wat de politieke leider van de PvdA van deze uitspraken vindt", aldus Verheijen. ,,Ik vind de uitspraken van Schmiermann ongenuanceerd en weinig respectvol. Ik wil graag zaken doen met mensen die zich constructief opstellen. Al bij de vorige coalitie-onderhandelingen heb ik dat bij de PvdA niet gezien: die zat alleen maar te zeiken."

Quote

De PvdA zat alleen
maar te zeiken.

Rob Verheijen
Volledig scherm
Martijn Schmiermann Archieffoto: Do Visser
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.