Volledig scherm
PREMIUM
De spoorlijn van Nijmegen naar Kleef bij Groesbeek. © Do Visser

PvdA/SPD klopt aan bij minister: ‘Verkoop tracé Keizerlijn niet aan Berg en Dal’

GROESBEEK - De PvdA en de SPD in de grensregio Nijmegen-Kleef vragen Prorail en de verantwoordelijke ministers in Den Haag en Düsseldorf om even pas op de plaats te maken met de verkoop van een deel van het tracé van de spoorlijn Nijmegen-Kleef aan de gemeente Berg en Dal.

Eind vorig jaar maakte Berg en Dal bekend met Prorail in gesprek te zijn om het Groesbeekse deel van deze slapende spoorlijn - ook wel de Keizerlijn genoemd - te kopen voor één euro. Ontbindende voorwaarde zou wel zijn dat, mocht de spoorlijn ooit weer tot leven gewekt worden, de gemeente het tracé weer terug zou moeten geven. De koop is nog niet gesloten.

Aan Prorail vraagt de PvdA/SPD (fervent voorstander van reactivering van de spoorlijn) om ‘deze voorgenomen verkoop te heroverwegen en - als verkoop onvermijdelijk is - deze in ieder geval uit te stellen tot na 2022’. Want: ‘Met de verkoop wordt niet alleen toekomstige reactivering lastiger en duurder maar wordt ook de grensoverschrijdende samenwerking op regionaal en regeringsniveau gefrustreerd.’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.