De Nijmeegse hoogleraar Roos Vonk
Volledig scherm
De Nijmeegse hoogleraar Roos Vonk © Do Visser

Radboud Universiteit neemt alweer afstand van Roos Vonk om vergelijking bio-industrie met Holocaust

NIJMEGEN - De Radboud Universiteit in Nijmegen neemt alweer afstand van haar hoogleraar Roos Vonk. Dit keer noemt de universiteit het ‘onnodig en kwetsend’ dat Vonk de vleesindustrie met de Holocaust vergeleek. Dat deed ze in een opinieartikel dat deze zomer in NRC Handelsblad verscheen.

 1. Kringloopmagazijn Het Goed puilt uit, Groesbeek begonnen aan inhaalslag: ‘Kom je spullen brengen’
  PREMIUM
  2

  Kringloop­ma­ga­zijn Het Goed puilt uit, Groesbeek begonnen aan inhaalslag: ‘Kom je spullen brengen’

  NIJMEGEN / WIJCHEN / GROESBEEK - De magazijnen met opgeslagen tweedehands spullen van kringloopwinkel Het Goed barsten zowat uit hun voegen. De winkel met vestigingen in Nijmegen en door heel Nederland was tijdens de lockdown gesloten. ,,Maar we zijn wel doorgegaan met het innemen van herbruikbare spullen. De magazijnen zitten goed vol, kun je zeggen”, laat een woordvoerder van Het Goed weten.
 2. Nijmeegse stikstofstrijder Johan Vollenbroek richt pijlen nu op Tata Steel: ‘Grootste vervuiler van Nederland’

  Nijmeegse stikstof­strij­der Johan Vollen­broek richt pijlen nu op Tata Steel: ‘Grootste vervuiler van Nederland’

  Mobilisation for the Environment (MOB) begint een juridische strijd om Tata Steel in IJmuiden gesloten te krijgen. Als eerste zet heeft MOB het provinciebestuur van Noord-Holland verzocht om intrekking van de natuurvergunning van het grote staalbedrijf. ,,Tata Steel is de grootste vervuiler van Nederland. Het bedrijf heeft de grootste CO2-emissie van alle Nederlandse bedrijven”, schrijft MOB met verwijzing naar landelijke cijfers over de uitstoot van broeikasgassen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.