Rattenoverlast in Kronenburgerpark, dus eendjes svp niet meer voeren

NIJMEGEN - Er komen snel borden in het Kronenburgerpark die het publiek oproepen de eenden niet meer te voeren. De gemeente en ongediertebestrijder Dar hopen dat daarmee de rattenoverlast zal verminderen.

5 reacties

 • Alvin

  2 jaar geleden
  Mocht je buiten die gemeentes wonen dan is deze wel handig: https://www.ongediertebestrijden.com/
 • depapa

  2 jaar geleden
  Ga maar eens kijken op routes tussen supermarkt en middelbare school. De klimaatjeugd voert er de ratten en de afvalberg.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Precies, en helaas niet alleen in het Kronenburger park, want ook bij mij in de wijk (Wolfskuil) kom ik regelmatig brood en etensresten op de stoep tegen, hier dan waarschijnlijk zogenaamd voor de vogeltjes, maar in de praktijk een heerlijk buffet voor ongedierte met in de nacht op dinsdag extra uitgebreid als ook de vuilniszakken op de stoep staan.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  dat is het hem juist....die katten hebben zo veel te vreten dat ze helemaal geen zin hebben in een hapje rat....maar ik lees dat ze in Nijmegen een ratten vanger hebben...?  ik weet niet hoe oud die is...maar die kan verzekert zijn dat hij tot z,n pensioen tot over z,n oren  volop werk zal hebben...
 • Dion

  2 jaar geleden
  En we hebben zoveel katten in de stad! Kunnen die niet eens iets nuttigs doen ipv vogeltjes opvreten?
 1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
  PREMIUM

  Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

  NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.