Rattenplaag drijft Nijmegenaren tot wanhoop: ‘Ik slik nu medicijnen, ik ben zó bang’

NIJMEGEN - De riolering in de straat was al vervangen, maar nog steeds krioelen ratten in huizen aan de Nijmeegse Lingestraat. Tot wanhoop van de bewoners. ,,Ik slik nu medicijnen om rustig te blijven.”

Volledig scherm
Twee ratten in één val in de Lingestraat © Rinus Eijkhout, bewoner Lingestraat

Het ontbrak er alleen nog maar aan dat het beest met een pootje ging zwaaien. ,,Zo bizar zag het eruit. Ik zat op de bank naar een Netflix-serie te kijken. Ineens zag ik de hond gebiologeerd naar boven kijken. Zat er een rat in een gat van de muur terug te staren. Alsof-ie de hele tijd had zitten meekijken naar de televisie.”

Als het niet zo angstaanjagend was geweest, dan had Eline Hagen er misschien nog wel om kunnen lachen. Maar nee, ze is geen held waar het ratten betreft.

En die dieren bezoeken haar woning aan de Nijmeegse Lingestraat (Waterkwartier) de laatste weken met grote regelmaat.  Zozeer, dat ze de wanhoop nabij is en huilend haar verhaal doet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.