Rechtse demonstranten: Wij kregen klappen bij links bolwerk

videoNIJMEGEN - Mensen van Nijmegen Rechtsaf hebben volgens eigen zeggen klappen gekregen toen ze gisteravond met vijf mensen demonstreerden bij het linkse bolwerk De Klinker in de Nijmeegse binnenstad. 

Bij het linkse bolwerk De Klinker in de Nijmeegse binnenstad was een informatieavond en een debat over hoe je racisme rond Zwarte Piet bespreekbaar maakt op school.
Volledig scherm
Bij het linkse bolwerk De Klinker in de Nijmeegse binnenstad was een informatieavond en een debat over hoe je racisme rond Zwarte Piet bespreekbaar maakt op school. © DG

Daar was een informatieavond en een debat over hoe je racisme rond Zwarte Piet bespreekbaar maakt op school. 

De rechtse demonstranten wilden hun geluid kenbaar maken. Ze rolden een spandoek uit met de tekst 'Een kindervriend is geen racisme' en wilden flyers uitdelen. Ze werden weggeduwd door mensen die bij De Klinker horen. 

Waterballonnen

De politie was met minstens tien man en een hond ter plekke en haalde de groepen uit elkaar. Er werden vanuit de bovenverdieping van De Klinker nog een paar ballonnetjes met water gegooid naar de rechtse demonstranten.  

Kort daarna gingen de rechtse demonstranten weg. De politie heeft geen arrestaties verricht. De mensen die voor De Klinker stonden, wilden geen commentaar geven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.